Azért ez mégis nagyon siralmas: csúnyán leszerepelt a budapesti metróhálózat Európában

Pénzcentrum2024. szeptember 16. 13:44

Az európai metrórendszerek minőségét és hatékonyságát vizsgáló új tanulmány érdekes eredményeket hozott. Egy friss kutatás olyan tényezőket vett figyelembe az értékeléskor, mint például az állomások Google-értékelései, a hálózatok hosszát vagy éppen az éves utasszámot. Budapest csúnyán leszerepel

A legjobb metrórendszerek listáját Oslo vezeti 8,06 pontos indexértékkel: a norvég főváros 101 állomással és 85 km-es hálózattal rendelkezik. A második helyen Szófia végzett 7,64 ponttal, míg a harmadik Athén lett 7,29 ponttal a Bounce által készített összevetésben. Meglepő módon a londoni metró, bár az egyik leghíresebb, nem került be az első ötbe, a felmérést végzők szerint ez a nagy utasforgalomnak és a bonyolult elrendezésnek köszönhető.

A legrosszabb értékelést Budapest kapta 3,13 ponttal. A magyar főváros metróhálózata 48 állomással és 39 km-es hálózattal rendelkezik, de az online utasértékelések 75%-a negatív volt. 

A Határ út állomás a város legalacsonyabbra értékelt metrómegállója, a Google értékeléseinek pontszáma mindössze 2,80 az 5-ből. Az állomást sok kritika éri, a kommentek szerint „meglehetősen kellemetlen hely”, mások szerint pedig „elég szörnyen néz ki”. A tisztaság a másik fő probléma a vélemények szerint. 

Brüsszel vagy Róma sem büszkélkedhet

Brüsszel és Róma szintén gyengén teljesített. A legnagyobb hálózattal Párizs büszkélkedhet 320 állomással és 245 km-es pályával. London rendelkezik a leghosszabb, 402 km-es hálózattal. A legkevésbé forgalmas rendszer Helsinkiben található, mindössze 30 állomással - írja az Euronews.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Cody Candee, a Bounce vezérigazgatója szerint "az európai tömegközlekedés általában nagyon magas színvonalú, viszonylag megfizethető, és rendszerint jól ki van táblázva".

Címkék:
utazás, metró, Budapest, európa, tanulmány, hálózat,