Ide járnak nyaralni a világ milliárdosai: erre a leggazdagabbak is felkapják a fejüket

Pénzcentrum2024. szeptember 15. 11:02

Az ultragazdagok utazási szokásai jelentős változáson mennek keresztül, a luxus fogalma átalakulóban van. A McKinsey 2024-es jelentése szerint a nagy vagyonnal rendelkező magánszemélyek 2025-ben leginkább az egyedi élményeket fogják keresni - írja a Forbes.  

A Virtuoso utazási jelentése kiemeli, hogy folyamatos a kereslet az exkluzív élmények iránt, mint például a VIP-szállítás, luxusjachtok és magánrezidenciák. Az ultraluxus utazások vezető trendjei közé tartoznak az expedíciós körutazások, az egzotikus úti célok és az afrikai szafarik.

A milliárdosok körében népszerűek a privát szuperjachtok, amelyek gyakran extravagáns felszereltséggel rendelkeznek. Jonny Dodge, a GP Management vezérigazgatója szerint:

Cégünknél, a MyOceannél jelentős növekedést tapasztaltunk a 100 méteresnél hosszabb jachtok iránti megkeresésekben.

A magánrepülőgépek használata is elterjedt az ultragazdagok körében. Dodge hozzáteszi:

A kereskedelmi repülés nem csak kényelmetlen a milliárdosok számára - elképzelhetetlen. Többről van szó, mint a tömegek elkerüléséről; a magánélet, a biztonság és az idő feletti kontroll megőrzéséről.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A privát villák bérlése vagy vásárlása szintén növekvő tendencia. Savvas Savvaidis, a Greece Sotheby's International Realty elnök-vezérigazgatója szerint: "Ahogy az ultragazdag utazók vágyai fejlődnek, egyre nagyobb igény mutatkozik az olyan ingatlanok iránt, amelyek sokkal többet nyújtanak a luxusnál. Páratlan, személyre szabott élményeket kell nyújtaniuk."

Az egyedi élmények iránti igény is nő. Dennis Pinto, a Micato Safaris ügyvezető igazgatója elmondta: "60 évnyi szafari szervezés után, legyen szó gazdagok, hírességek, iparmágnások vagy államfők utazásáról, azt tapasztaltuk, hogy a tehetős utazók tartalmas élményeket és egyedülálló hozzáférést szeretnének, az elkerülhetetlen dicsekedési jogokkal párosulva."

Címkék:
utazás, luxus, utazásszervezés, szokás, gazdagok, szokások, milliárdosok,