Fontos változás élesedik a budapesti közlekedésben: komoly lezárások lesznek a hétvégén

Pénzcentrum/MTI2024. augusztus 31. 08:36

Rendezvény miatt lezárják a XI. kerületi Szent Gellért tér-Budafoki út-Műegyetem rakpart által határolt területet péntektől vasárnapig. De rendezvény miatt forgalomkorlátozásra kell számítani szombat este a Hősök terén és környékén, így az Andrássy úton, a Kós Károly sétányon, a Dózsa György úton és az Állatkerti körúton

A BKK közlése szerint augusztus 30-án pénteken 9 órától a Műegyetem rakpartot lezárják a Petőfi híd felé, illetve 20 órától vasárnap 16 óráig teljes szélességében. Szintén lezárják a Szent Gellért téren a Budafoki út torkolatát augusztus 31-én, szombaton 0:01-től vasárnap hajnalig - tartalmazza a közlemény.

Mint írták, a 107-es autóbusz pénteken 9 órától az utolsó járat indulásáig, illetve vasárnap hajnaltól 16 óráig a BudaPart felé módosított útvonalon, a Műegyetem rakpart helyett a Budafoki út-Karinthy Frigyes út útvonalon közlekedik. Ugyanakkor szombaton mindkét irányba terelve jár, a Bartók Béla út-Móricz Zsigmond körtér-Karinthy Frigyes út útvonalon. A 133E autóbusz augusztus 31-én, szombaton pedig egész nap terelve, a Karinthy Frigyes út-Bartók Béla út útvonalon közlekedik - olvasható a BKK közleményében.

Ezzel párhuzamosan a vállalat arról is tájékoztat, hogy a korlátozásokra azért van szükség, mert a Budapesti Fesztiválzenekar ingyenes komolyzenei koncertet ad a Hősök terén - tartalmazza a közlemény.
A rendezvény miatt 16.30-tól 21 óráig lezárják az Állatkerti körutat a Gundel Károly úttól a Hősök teréig, a Hősök terét a Kós Károly sétánytól a Dózsa György útig és a Kós Károly sétány centrum felé tartó sávját a Hermina úttól a Hősök teréig.

Továbbá 18.30-tól 20.30-ig lezárják a Hősök terét körben, az Andrássy utat a Bajza utca és a Dózsa György út között, a Kós Károly sétányt mindkét irányba, az Olof Palme sétányt a Zichy Mihály utca és a Hősök tere között, valamint a Dózsa György utat a Városligeti fasor és a Podmaniczky utca között.
A BKK-járatok a Szondi utca és a Podmaniczky utca között közlekedhetnek - tették hozzá.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A korlátozások érintik a 105-ös, a 210B, a 20E, a 30-as, a 30A, a 79-es és a 230-as autóbuszokat, továbbá a 75-ös és a 75A trolibuszokat - sorolták. A közlekedési változásokról a BKK Info oldalon lehet tájékozódni, az utazás megtervezéséhez pedig érdemes a BudapestGO alkalmazást használni - olvasható a közleményben.

Címkék:
utazás, közlekedés, bkk, menetrend, budapesti tömegközlekedés, bkkinfo,