Már nyomoznak is a Keletinél kisiklott vonat ügyében: meg fogják találni, ki hibázott?

24.hu2024. augusztus 29. 14:46

Büntetőeljárást indított a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Keleti pályaudvarnál vasárnap este kisiklott InterCity ügyében - írja a 24.hu.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást kezdeményezett a Keleti pályaudvarnál történt InterCity-kisiklás ügyében - értesült a sajtó. A hatóság közlekedésrendészeti főosztálya vasúti közlekedés veszélyeztetése bűntett gyanújával indított nyomozást, amelybe szakértőket is bevontak. A rendőrség tájékoztatása szerint a baleset helyszínelése még folyamatban van, a szerelvény továbbra is a Keleti pályaudvaron tartózkodik.

Az incidens vasárnap este történt, amikor a Kolozsvárról Budapestre tartó InterCity vonat kisiklott a főváros egyik legforgalmasabb pályaudvarának közelében. A baleset következtében az ország jelentős részén megbénult a vasúti közlekedés, súlyos fennakadásokat okozva az utazóközönségnek.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium hivatalos közleménye rávilágított a baleset technikai hátterére. A tárca honlapján közzétett információk szerint a problémát egy váltóberendezés meghibásodása okozta. "A 4/a sz. váltó egyik csúcssínjét annak mozgató rúdjához rögzítő csavarok eltörtek, ennek következtében a váltó állításakor az állítórúd a csúcssín tényleges mozgatása nélkül a vágányúthoz szükséges végállásba került, így a biztosítóberendezés a váltót helyes állásúnak érzékelte a két simuló csúcssín ellenére" - olvasható a minisztérium tájékoztatójában.

A rendőrség egyelőre további részleteket nem közölt a nyomozással kapcsolatban, hangsúlyozva, hogy a vizsgálat jelenlegi szakaszában nem áll módjukban bővebb információkat megosztani a nyilvánossággal.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Címlapkép: MTI/Mihádák Zoltán

Iskolakezdés 2024 felmérés

A Pénzcentrum oldalán rendszeresen végzünk nagymintás felméréseket, a mostani a 2024/2025-ös tanév legégetőbb kérdéseire adhat választ: miből teremtik elő a magyar szülők a pénzt az iskolakezdésre, hol milyen tanárokból van a legnagyobb hiány, mi a véleményük az oktatás színvonaláról és vajon jut-e még pénz idén különórára? Ha nevelsz általános iskolás vagy középiskolás gyermeket, kérünk, szánj 5-10 percet a kérdőívünk kitöltésére, ezzel is segíted a munkánkat és hogy valós képet kapjunk az ország helyzetérről.

Címkék:
baleset, vonat, rendőr, vonatozás, keleti, balesetek,