Kész, vége! Nagyon fontos változásról számolt be a Ryanair, ez minden utast érinthet

Pénzcentrum2024. augusztus 29. 10:44

A Ryanair vezérigazgatója, Michael O'Leary szigorúbb intézkedéseket sürget a repülőgépeken és repülőtereken tapasztalható ittas rendbontások visszaszorítására. Javaslata szerint az utasok beszállókártyánként legfeljebb két italt fogyaszthatnának a felszállás előtt - írta a The Telegraph.

O'Leary elmondta, hogy a nyári időszakban megnövekedett a fedélzeten elkövetett erőszakos cselekmények száma, mostanra már heti rendszerességgel történnek támadások. Bár a légiutas-kísérők elleni támadások jelentik a legnagyobb problémát, az utasok közötti összetűzések is egyre gyakoribbá váltak. A vezérigazgató az alkohol, valamint a "por és tabletták" kombinációját okolja a helyzet súlyosbodásáért.

"Nem irigyeljük az utasoktól az alkoholt, és azt, hogy így érezzék jól magukat. De azt sem engedjük, hogy az emberek ittasan vezessenek, mikor nyaralni menne"

- mondta a vezérigazgató.

A Ryanair vezetője szerint az Egyesült Királyságból induló járatok különösen érintettek, főleg a regionális repülőterekről a népszerű nyaralóhelyekre, például Ibizára közlekedő járatokon. A légitársaság már most is szigorúbb ellenőrzéseket végez az Ibizára tartó utasok csomagjai körében.

Sinead Quinn, a Ryanair utaskísérőinek képzéséért felelős szakember elmondta, hogy a társaság egyre gyakrabban kényszerül utasok kitiltására, és megosztja a problémás utasokról, valamint járatokról szóló információkat a kollégákkal is

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

O'Leary hangsúlyozta, hogy a helyzetet súlyosbítja, ha a járatok késnek, és az utasok a beszállás előtt több órával isznak, így el kellene gondolkodni azon is, hogy mindenki csak két italt fogyaszthasson felszállás előtt. Javaslatát azzal indokolta, hogy ez nem befolyásolná jelentősen a repülőtéri bárok profitját, viszont hatékonyan csökkenthetné az ittas rendbontások számát.

Iskolakezdés 2024 felmérés

A Pénzcentrum oldalán rendszeresen végzünk nagymintás felméréseket, a mostani a 2024/2025-ös tanév legégetőbb kérdéseire adhat választ: miből teremtik elő a magyar szülők a pénzt az iskolakezdésre, hol milyen tanárokból van a legnagyobb hiány, mi a véleményük az oktatás színvonaláról és vajon jut-e még pénz idén különórára? Ha nevelsz általános iskolás vagy középiskolás gyermeket, kérünk, szánj 5-10 percet a kérdőívünk kitöltésére, ezzel is segíted a munkánkat és hogy valós képet kapjunk az ország helyzetérről.

Címkék:
utazás, ryanair, repülés, ittas vezetés, repülőgép, intézkedés, utasok, intézkedések, repülőgéptársaság,