Sokkoló baleset történt tegnap este a tűzijáték után: volt nagy riadalom a Dunán

Pénzcentrum2024. augusztus 21. 10:30

Kedden késő este, nem sokkal az augusztus 20-i állami tűzijáték után, felborult egy motorcsónak a Dunán, a Margitsziget közelében – számolt be róla a police.hu.

A rendőrség információiból nemrég az derült ki, hogy a Dunán felborult motorcsónakban hárman tartózkodtak, akiket a fővárosi vízirendészek néhány percen belül kimentettek. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányságának (DVRK) egyik szolgálati hajója éppen a tűzijáték biztosítása miatt volt a közelben, így azonnal a bajba jutott férfiak segítségére tudtak sietni. Szerencsére senki sem sérült meg, a felborult csónakot pedig a Fővárosi Katasztrófavédelem hajója vontatta ki.

A baleset körülbelül 22 óra 40 perckor történt, nagyjából egy időben az állami tűzijáték befejezésével. A BRFK tájékoztatása szerint a baleset oka az volt, hogy a motorcsónak vezetője rosszul manőverezett egy nagyobb hullámnál, amelyet egy nagyobb hajó okozott. Mivel felmerült, hogy a csónak vezetője alkoholt fogyaszthatott, mintát kellett adnia. Az eset körülményeit a DVRK büntetőeljárás keretében vizsgálja.

Címkék:
baleset, rendőrség, duna, hajó, katasztrófavédelem, tűzijáték, hajóbaleset,