Káosz a reptéren: sose hinnéd, hogy mi miatt késett több száz járat, 36-ot töröltek is

Pénzcentrum2024. augusztus 21. 16:44

A hétvégén jelentős fennakadásokat okozott egy japán repülőtéren egy eltűnt olló. A hokkaidói Sincsitosze nemzetközi repülőtér belföldi terminálján szombat reggel mintegy két órára felfüggesztették a biztonsági ellenőrzéseket, miután egy olló eltűnt a beszállókapuk közelében lévő üzletből - írja a BBC.  

Az incidens következtében 36 járatot töröltek és 201 késett. Több száz utas rekedt ideiglenesen a repülőtéren, hatalmas torlódások és sorok alakultak ki. Az utasoknak az indulási váróban újra át kellett esniük a biztonsági ellenőrzésen.

Bár az ollót szombaton nem találták meg, a biztonsági ellenőrzéseket és a járatokat végül aznap folytatták. A Hokkaido Airports, a repülőtér üzemeltetője hétfőn jelentette be, hogy az ollót vasárnap találta meg az üzlet egyik dolgozója.

Az érintett utazók közül sokan a japán éves Bon-ünnep után repültek haza. Egy utas a helyi médiának nyilatkozva elmondta:

Nem hiszem, hogy van más választásunk [mint várni]. De remélem, hogy egy kicsit óvatosabbak lesznek.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Földügyi, Infrastrukturális, Közlekedési és Turisztikai Minisztérium felkérte a Hokkaido Airportot az eset kivizsgálására és hasonló incidensek megelőzésére. A Hokkaido Airport elismerte, hogy az eset az áruház elégtelen tárolási és kezelési rendszere miatt következett be, és ígéretet tett a vezetői tudatosság javítására.

A közösségi médiában többen dicsérték a repülőtér reakcióját, kiemelve, hogy ez megerősítette a japán repülésbiztonságba vetett bizalmukat. Sincsitosze Japán egyik legforgalmasabb repülőtere, amely 2022-ben több mint 15 millió utast szolgált ki.

 

Címkék:
ellenőrzés, biztonság, repülőtér, japán,