Folytatódik a felújítás: erre lehet számítani a fővárosban, nagy lesz a forgalmi felbolydulás

MTI2024. augusztus 20. 19:33

Folytatódik a kerékpárút felújítása a Margit hídon, emiatt csütörtöktől jövő szerdáig megváltozik a forgalmi rend - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden.

A tájékoztatás szerint a szigeti bejárót ebben az időszakban lezárják a gépjárművek elől, így a Margitszigetet gépjárművel csak az Árpád híd felől lehet majd megközelíteni. A Margit hídon a Pest felől érkező forgalom a szigeti bejáróig továbbra is csak egy forgalmi sávon haladhat - írták, hozzátéve, hogy gyalog vagy kerékpárral továbbra is elérhető marad a Margitsziget a Margit híd felől is.

A híd északi oldalán a budai hídfő és a szigeti bejáró között a járdán, a szigeti bejáró és a Jászai Mari tér közötti szakaszon továbbra is a Buda felé vezető külső forgalmi sávban kialakított gyalogos és kerékpáros folyosón keresztül lehet haladni - ismertették.

A korlátozás érinti a BKK járatait is; a 26-os autóbusz csak a Göncz Árpád városközpont és a Margitsziget - Centenáriumi emlékmű között közlekedik, míg a 226-os autóbusz ideiglenesen az Óbudai-sziget és a Göncz Árpád városközpont között jár, mindkét irányban érintve a Margitszigeten található Zenélőkút megállóhelyet.

A közlemény szerint a 4-es és a 6-os villamosok a korlátozás ideje alatt is változatlanul megállnak a Margitsziget/Margit híd megállóhelyen, a sziget megközelítését biztosító villamosmegállók a munkálatok ideje alatt is üzemelnek, azok megközelítése folyamatosan biztosított, de a korábban megszokottól eltérő forgalmi rendre kell készülni. A BKK az utazás megtervezéséhez a BudapestGO alkalmazás használatát ajánlja, amellyel a menetjegy vagy a bérlet is megvásárolható.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Címlapkép forrása: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Iskolakezdés 2024 felmérés

A Pénzcentrum oldalán rendszeresen végzünk nagymintás felméréseket, a mostani a 2024/2025-ös tanév legégetőbb kérdéseire adhat választ: miből teremtik elő a magyar szülők a pénzt az iskolakezdésre, hol milyen tanárokból van a legnagyobb hiány, mi a véleményük az oktatás színvonaláról és vajon jut-e még pénz idén különórára? Ha nevelsz általános iskolás vagy középiskolás gyermeket, kérünk, szánj 5-10 percet a kérdőívünk kitöltésére, ezzel is segíted a munkánkat és hogy valós képet kapjunk az ország helyzetérről.

Címkék:
utazás, felújítás, kerékpárút, margitsziget,