Kiadták a riasztást: nagy zuhé jön, oda a hőségnek, felhőszakadás is lehet

Pénzcentrum2024. augusztus 19. 10:01

Itt van a nemzeti ünnep, ilyen időre lehet számítani a következő napokban. megússzuk idén a 20-ai vihart? 

Hétfőn a napsütést többfelé zavarhatják gomolyfelhők. Késő délutánig elszórtan a Dunántúlon és északon, estefelé nyugaton, délnyugaton többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok, helyenként felhőszakadás, jégeső kíséretében. Sokfelé megélénkül a szél, a Dunántúlon erős északi-északnyugati széllökésekre is számítani kell. Délután 29 és 38 fok közuött alakul a legmagasabb hőmérséklet, az Alföldön továbbra is a hőség lesz a jellemző.

Kép forrása: HungaroMet

Kedden, államalapításunk ünnepén is marad a nagy meleg, a 17-23 fokos hajnalt követően napközben 30-37 fokra számíthatunk, ismét az Alföldön lesz melegebb. A napsütést elszórtan, legnagyobb eséllyel a Békéscsaba-Győr vonal mentén zavarhatják meg záporok, zivatarok. Az északkeleti szél többfelé élénk, zivatarok környezetében erős, viharos lehet.

Kép forrása: HungaroMet

Szerdán sem lesz zavartalan a napsütés, egy hidegfront hatására több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Nyugaton, északnyugaton maradhat szárazabb az idő. Sokfelé élénk, erős, a Bakonyban és zivatarok környezetében viharos lesz az északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 27 és 35 fok között alakul.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Csütörtökön és pénteken jelentős csapadék már sehol sem várható, de időnként még felhők zavarhatják a napsütést. Csütörtökön többfelé élénk, északkeleten erős lehet az északias szél, majd péntekre mérséklődik a légmozgás. Csütörtökön 27 és 32, pénteken 29 és 34 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Iskolakezdés 2024 felmérés

A Pénzcentrum oldalán rendszeresen végzünk nagymintás felméréseket, a mostani a 2024/2025-ös tanév legégetőbb kérdéseire adhat választ: miből teremtik elő a magyar szülők a pénzt az iskolakezdésre, hol milyen tanárokból van a legnagyobb hiány, mi a véleményük az oktatás színvonaláról és vajon jut-e még pénz idén különórára? Ha nevelsz általános iskolás vagy középiskolás gyermeket, kérünk, szánj 5-10 percet a kérdőívünk kitöltésére, ezzel is segíted a munkánkat és hogy valós képet kapjunk az ország helyzetérről.

Címkék:
utazás, vihar, időjárás, eső, augusztus 20, időjárás előrejelzés,