Tűz pusztít a népszerű nyaralóhely közelében: ez már nem vicc, a tűzoltók is alig bírják a harcot

Pénzcentrum2024. augusztus 17. 18:02

A török hatóságok öt tartományban küzdenek az erdőtüzek megfékezéséért, miközben a nyugati Izmir régióban a helyzet javulni látszik. Ibrahim Yumakli erdészeti miniszter tájékoztatása szerint a lakott területek már nincsenek veszélyben - írta a Reuters.

Az Izmir Karsiyaka kerületében keletkezett tüzet feltehetően három piknikező okozta egy erdős terület közelében. A miniszter szerint a hatóságok közel állnak az elkövetők azonosításához. "A tűz intenzitása csökkent, és jelenleg nincs többé veszélyben a lakott területek" - nyilatkozta Yumakli. Hozzátette, hogy a tűz egy nehezen megközelíthető völgyben ég.

Az erős szél által táplált lángok pénteken lakóövezeteket veszélyeztettek, házakat és üzleteket rongáltak meg, evakuálásokat téve szükségessé. Cemil Tugay, Izmir polgármestere közösségi média bejegyzésében arról számolt be, hogy tizenhat lakóház és 30 munkahely égett le egy ipari területen. Az egészségügyi minisztérium pénteki közlése szerint 78 embert érintett a tűz.

A légi és földi tűzoltás folyamatosan zajlik. Az erdészeti miniszter tájékoztatása szerint a nyugati Aydin és Manisa, valamint az északi Bolu és Karabuk tartományokban is küzdenek az erdőtüzek ellen. Az Erdészeti Főigazgatóság figyelmeztetést adott ki, miszerint a következő 10 napban 12 észak- és nyugat-törökországi tartományban nagy az erdőtüzek kockázata a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt.

 

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Iskolakezdés 2024 felmérés

A Pénzcentrum oldalán rendszeresen végzünk nagymintás felméréseket, a mostani a 2024/2025-ös tanév legégetőbb kérdéseire adhat választ: miből teremtik elő a magyar szülők a pénzt az iskolakezdésre, hol milyen tanárokból van a legnagyobb hiány, mi a véleményük az oktatás színvonaláról és vajon jut-e még pénz idén különórára? Ha nevelsz általános iskolás vagy középiskolás gyermeket, kérünk, szánj 5-10 percet a kérdőívünk kitöltésére, ezzel is segíted a munkánkat, és azt, hogy valós képet kapjunk az ország helyzetéről.

Címkék:
tűzoltók, törökország, tűz, tűzoltó, tűzvédelem, tűzvész, tűzoltóság, miniszter, nyugati,