Titkos út a Balatonra, Velencei-tóra: erre úszd meg a hosszú hétvégi gigadugót

Pénzcentrum2024. augusztus 17. 14:01

A hosszú hétvége legelső óráiban máris elesett az M7-es autópálya, ahogy több tízezren indultak el víkendezni. Most újra mutatunk egy jó útvonalat, amellyel nagy esélyed van rá, hogy kikerüld a dugót.

Nem okozhat túl nagy meglepetést, hogy a hosszú hétvége első napján tömegek indultak meg a népszerű belölföldi nyaralóhelyek felé. Mint az Útinform ma jelentette, meglehetősen erős a forgalom a magyar autópályákon, kiváltképp az M7-es, az M5-ös és az M3-as dugult be alaposan, ahogy tízezrek indultak el egy négy napos (vagy akár annál is több) kiruccanásra.

Ebben a helyzetben érdemes lehet átgondolni, hogy ha az utat hosszabbá is teszi, valamilyen kerülőúton menjünk le mondjuk a Balatonra vagy a Velencei-tóhoz. Most ismét megmutatjuk a Pénzcentrum kedvenc útvonalait, ahol jó eséllyel elkerülheted, hogy úrákig a kocsiba legyél szorítva.

Ez az útvonal nem csak a hosszú hétvégére, hanem akár a nyár további részében is hasznos lehet, ha valaki tud erről az útvonalról, ugyanis torlódásra itt nemigen kell számítani és nagyjából 2,5 óra alatt meg lehet tenni a Budapest-Balaton távot. Cikkünk írásakor a lenti útvonalon még nem írt torlódást a Google Maps, tehát akár még most lehet érdemes elindulni.

Az útvonal tehát a következő:

Budapest > Budaörs > Etyek > Alcsútdoboz > Vértesacsa > Lovasberény > 811-es út > Székesfehérvár > Sárszentmihály > Sárkeszi > Nádasdladány > Jenő > Füle > Balatonfőkajár.

Ezen az útvonalon akár a magyar tenger, akár a főváros felé igyekszünk 2-2,5 óra alatt a nap bármelyik szakában meg lehet járni a távot, ráadásul a tájban is lehet gyönyörködni. A Velencei-tóhoz a fenti útvonalat követve Alcsútdoboznál kell Vértestarcsa felé venni az irányt, majd pedig a Lovasberény > Nadap útvonalon juthatunk el a tóhoz.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Egy bó hónappal ezelőtt a Pénzcentrum videoblogja, a CashTag is az alternatív útvonalakat kereste. Akkor szakértőket is megkérdeztünk arról, hogy vajon egyrészt mi okozza az állandó nyári dugókat, másrészt kikértük a véleményüket, hogy valóban jó útvonalat lőttünk-e be. Az adást itt tudod megnézni:

Iskolakezdés 2024 felmérés

A Pénzcentrum oldalán rendszeresen végzünk nagymintás felméréseket, a mostani a 2024/2025-ös tanév legégetőbb kérdéseire adhat választ: miből teremtik elő a magyar szülők a pénzt az iskolakezdésre, hol milyen tanárokból van a legnagyobb hiány, mi a véleményük az oktatás színvonaláról és vajon jut-e még pénz idén különórára? Ha nevelsz általános iskolás vagy középiskolás gyermeket, kérünk, szánj 5-10 percet a kérdőívünk kitöltésére, ezzel is segíted a munkánkat, és azt, hogy valós képet kapjunk az ország helyzetéről.

Címkék:
közlekedés, Balaton, Budapest, dugó, hosszú hétvége, autópálya, hétvége, velence, magyar, óra, velencei tó, kerülőút, balatoni kör, utak, gigadugó, velencei-tó,