Súlyos jelentés érkezett az Adriáról: ezeken a strandokon tilos fürdeni, szennyezett a tenger

Pénzcentrum2024. augusztus 17. 12:31

Látható szennyeződéseket jelentettek a nyaralók, a hatóságok pedig azonnal reagáltak Abbáziában.

A megengedettnél magasabb az Escherichia coli baktérium jelenléte az abbáziai Ičići strandján, ezért ezen a szakaszon a hatóságok megtiltották a fürdést - erről a Szabad Magyar Szó számolt be.

A hatóságok azután folytattak le egy vizsgálatot, hogy a nyaralók látható szennyeződésekről számoltak be. A vizsgálat aztán ki is mutatta, hogy az E.coli baktérium jelenléte valóban magasabb, mint a megengedett határérték.

Az E.coli tünetei közé tartozik többek között a hányás, magas láz, gyengeség vagy kiszáradás. Kézmosással és a gyümölcsök alapos átmosásával lehet ellene védekezni, de ha valaki elkapta, a kezelés már nem olyan egyszerű.

Iskolakezdés 2024 felmérés

A Pénzcentrum oldalán rendszeresen végzünk nagymintás felméréseket, a mostani a 2024/2025-ös tanév legégetőbb kérdéseire adhat választ: miből teremtik elő a magyar szülők a pénzt az iskolakezdésre, hol milyen tanárokból van a legnagyobb hiány, mi a véleményük az oktatás színvonaláról és vajon jut-e még pénz idén különórára? Ha nevelsz általános iskolás vagy középiskolás gyermeket, kérünk, szánj 5-10 percet a kérdőívünk kitöltésére, ezzel is segíted a munkánkat, és azt, hogy valós képet kapjunk az ország helyzetéről.

Címkék:
nyaralás, nyaraló, horvátország, hatóság, baktérium, jelentés, szennyezett, nyaralók, szennyezett víz, tilos,