Bárkinek repülhet a 200 ezres bírság: brutális szabályokat vezettek be a kedvelt strandokon, erre kell figyelni

Pénzcentrum2024. augusztus 16. 15:15

Szigorításokat vezettek be Olaszországban a turistaáradat kezelésére. Az augusztus 15-i Ferragosto ünnep miatt rengetegen keltek útra. Komoly korlátozások lehetnek a strandokon is, a szabálysértők pénzbüntetést is kaphatnak.

Az olasz hatóságok különleges intézkedéseket vezetnek be a turistaáradat kezelésére az augusztus 15-i Ferragosto ünnep környékén. Az idegenforgalmi minisztérium előrejelzése szerint 13 millió olasz utazik majd az országon belül ebben az időszakban, ami a külföldi látogatókkal együtt jelentős terhelést jelent a népszerű úti céloknak - írja a CNN.

A túlzsúfoltság elkerülése érdekében számos strandon csak előzetes foglalással lehet belépni. Egyes helyeken betiltották a műanyagok használatát, a dohányzást, sőt helyenként a törölközők és székek használatát is korlátozták.

Szardínia egyes partszakaszain 500 eurós (kb. 198 ezer forint) bírságot szabhatnak ki a szabályok megszegőire.

A nagyvárosokban, mint Róma, Firenze és Velence, ideiglenes közlekedési lámpákat helyeztek el a gyalogos forgalom szabályozására. Az Amalfi-parton a járműforgalmat korlátozzák, míg Capri szigete megemelte a belépődíjat.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az intézkedések célja, hogy egyensúlyt teremtsenek a turisták fogadása és a helyi lakosok életminőségének megőrzése között, miközben felkészülnek a jövőbeli kihívásokra, mint a 2026-os téli olimpia és a 2025-ös római vallási fesztivál.

Címkék:
utazás, turizmus, strand, olaszország, szigorítás, ünnep, tenger, augusztus, túlzsúfoltság, zsúfoltság,