Perzselő hőség vár az országra: ezekre a vármegyékre már kiadták a harmadfokú riasztást is

Pénzcentrum2024. augusztus 14. 07:35

Ma van az utolsó nap, hogy még vannak vármegyék ahol nincsen hőségriasztás, holnaptól az egész országban perzselő meleg várható.

Szerdán sok napsütésre számíthatunk, de helyenként a Dunántúlon és az Alföld déli tájain időnként erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és elszórtan futó zápor, zivatar is kialakulhat. Többfelé élénk lesz a keleties irányú szél, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökésekre is számítani kell. Hajnalban 14 és 23, délután 32 és 40 fok között alakul a hőmérséklet, északkeleten mérhetjük az alacsonyabb maximumokat. A záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal visszaeshet a hőmérséklet- derül ki az Időkép előrejelzéséből. 

Csütörtökön napos-gomolyfelhős időben lesz részünk. Helyenként frissítő zápor, zivatar is kialakulhat. Csak néhol élénkül meg a szél, de záporok, zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb hőmérséklet 34 és 40 fok között alakul.

Pénteken sok napsütésre számíthatunk, és csak néhol alakulhat ki futó zápor, esetleg zivatar. A szél csak záporok, zivatarok környezetében támadhat fel. Folytatódik a hőség, 34-40 fokot mérhetünk a legmelegebb órákban.

Szombaton a napos-gomolyfelhős időben már több tájegységünkön kialakulhatnak záporok, zivatarok. Az élénk délies szélben 33 és 41 fok közötti maximumokat mérhetünk. Vasárnap egy hidegfront érkezhet, emiatt már többfelé kell számítani záporokra, zivatarokra, helyenként hevesebb viharok is lecsaphatnak. A legmagasabb hőmérséklet 31 és 37 fok között alakulhat.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Képek forrása: HungaroMet

Címkék:
utazás, időjárás, hőség, előrejelzés, hőségriadó,