Felbolydul a teljes budapesti közlekedés a hétvégén: lezárásokra, forgalomkorlátozásokra kell számítani

MTI2024. augusztus 14. 16:23

Az augusztus 20-ai ünnepségek miatt időszakos lezárásokra, forgalomkorlátozásokra kell számítani a következő napokban a fővárosban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu-n. Az intézkedések több Duna-hidat is érintenek: a Lánchidat már csütörtökön, a Szabadság hidat pedig vasárnap este lezárják.     

A közlemény szerint a Lánchidat csütörtökön 0 órától szerda hajnalig zárják le. Lezárásra kell számítani a budai alsó rakparton a Slachta Margit rakparttól a Dombóvári útig, időszakosan a pesti alsó rakparton a Carl Lutz rakparttól (Jászai Mari tér) a Közraktár utcáig, a Margit híd északi oldalán, az Alkotmány utcában, és a Tárnok utcában a Dísz tér és Szentháromság tér között.

Péntek reggeltől le lesz zárva a Várkert rakpart is, valamint a Döbrentei utca és a Váralja utca a Dózsa György tértől (Palota út) az Attila útig.

Szombat estétől nem lehet majd közlekedni a Kós Károly sétányon a Hősök terétől a Hermina útig. Vasárnap lezárják az Erzsébet híd buszsávjait, este pedig - szerda hajnalig - a Szabadság hidat a gépjárműforgalom elől.
Hétfőtől nem járható a Műegyetem rakpart a Budafoki úttól a Bertalan Lajos utcáig, a Szent Gellért tér a Budafoki út felé, és a Budafoki út a Csiky utcától a Szent Gellért térig, estétől pedig Széchenyi rakpart a Kossuth tértől a Széchenyi térig.

Augusztus 20-án, kedden időszakosan lezárják a Szent István teret, a József Attila utcát a Bajcsy-Zsilinszky úttól a Széchenyi térig és a Széchenyi teret körben, estére - a tűzijáték ideje alatt - pedig a Margit hidat, a Lánchidat, az Erzsébet hidat, a Szabadság hidat, továbbá több rakpartot és a Margitsziget meghatározott részét.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Mindemellett szakaszosan és időszakosan lezárják a Szent István tér - Zrínyi utca - Október 6. utca - József Attila utca - Széchenyi tér - Zrínyi utca - Szent István tér útvonalat, továbbá a Szent István tér - Zrínyi utca - Október 6. utca - József Attila utca - Széchenyi tér - Akadémia utca - Arany János utca - Sas utca - Szent István tér útvonalat is.

Címkék:
utazás, közlekedés, augusztus 20, hosszúhétvége, lezárások,