Ezen aggódnak a legkevebbet a magyarok, pedig gond lehet belőle: erre figyelj, ha utazol

Pénzcentrum2024. augusztus 13. 18:45

Nem aggódik a magyarok ötöde az utazásaik miatt. Leginkább a rossz időjárás, természeti katasztrófák, erdőtüzek aggasztják a magyar utazókat, de a balesetektől, megbetegedésektől is tartanak. Érdekes, hogy a magyar turisták nem igazán aggódnak a járatkésések miatt, attól viszont félnek, hogy elveszik a csomagjuk, vagy ellopják a táskájukat, bankkártyájukat.

A magyar válaszadók 20%-a nem aggódik utazással kapcsolatos kockázatok miatt - derült ki egy friss kutatásból. Az eredmények szerint a magyar válaszadók 18%-a állította, hogy külföldi utazása során problémái voltak az internettel. A Revolut Bank azt reméli, hogy többdevizás kártyája és mobilalkalmazása olyan intelligens funkciókkal, mint az eSIM, több millió európainak segít majd külföldi utazása során idén nyáron. A pénzügyi alkalmazás 15 országban, köztük Magyarországon több mint 15 ezer embert kérdezett meg a külföldi utazással kapcsolatos aggodalmaikról.

Álomnyaralás: mi mehet rosszul

Amikor az utazással kapcsolatos kockázatokról kérdeztük őket (többszörös választás, legfeljebb 3 válasz volt lehetséges), a legtöbb magyar válaszadó a rossz időjárást és a természeti veszélyeket, például a viharokat vagy az erdőtüzeket említette, amelyek teljesen tönkretehetik a nyaralást (a válaszok 34%-a). Ez történt az év elején a Dubajba utazókkal (árvíz), idén nyáron pedig a Görögországba látogató turistákkal ( tüzek).

Európában a románok (43%) és a horvátok (48%) félnek leginkább a nyaralás közbeni rossz időjárástól, míg a svájciak (27%) és a spanyolok (29%) aggódnak a legkisebb mértékben. A 18-34 éves európaiak is kevesebbet félnek a rossz időjárástól (34%), mint a magasabb életkorúak.

Az egészség és a biztonság utazás közben is prioritás

A második fő félelem, amit a magyarok (30%) az utazás során tapasztalnak, az egy baleset vagy megbetegedés, és az, hogy a biztosító nem segít ezzel a problémával. Az európaiak közül a spanyolok és a portugálok félnek leginkább egy ilyen eseménytől ( egyenként 38%), míg a bolgárok, a litvánok és a horvátok kevésbé aggódnak emiatt (20%, 22%, illetve 23%).

Ha a járat késéséről van szó, az olaszok (33%) és a spanyolok (32%) félnek a legjobban, míg a magyarok és a horvátok (egyenként 14%) nem túlságosan aggódnak emiatt, ők félnek a legkevésbé az európaiak közül attól, hogy ilyen akadályokkal kell szembenézniük.

A magyarok a legbátrabb utazók Európában

A magyar válaszadók harmadik legnagyobb aggodalma (26%) az, hogy a csomagjuk elveszik, megrongálódik vagy el lesz lopva, például a repülőtéren. Egy ilyen eset a déli országok lakosainak, a spanyoloknak, a portugáloknak és a görögöknek rémálom (51%, 48%, 46%), míg a litvánok, a magyarok és a németek kevésbé félnek ettől (23%, 26%, 26%).

A magyarok attól is eléggé aggódnak, hogy elveszítik a kártyaadataikat, és hogy egy tolvaj kiüríti a számlájukat (25%). A magyarországi válaszadók közül kevesebben (23%) félnek a csalások kockázatától, mint például attól, hogy a kifizetett lakás rosszabbul néz ki, mint az ajánlatban, vagy egyáltalán nem is létezik. A magyar válaszadók 20%-a pedig nem fél semmitől, hiszen az utazás a kalandról szól! A magyarok a legbátrabb utazók, őket követik az osztrákok (19%), valamint a németek, a svájciak és a litvánok (egyenként 17%), akik ugyancsak nem aggódnak.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Loading...

Megéri utazás közben is kapcsolatban maradni szeretteinkkel

Utazás közbeni váratlan események esetén nem árt kapcsolatban maradni otthoni családtagokkal, az utazási iroda ügynökével, vagy a nagykövetséggel, rendelkezve internetkapcsolattal és jó adatátvitellel. Sajnos néha ezzel is vannak problémák. Arra a kérdésre, hogy volt-e már problémájuk a telefonnal/internettel külföldi utazás közben, sok magyar válaszolt igennel.

Elismerték, hogy az adatátvitelük lassú/korlátozott volt, amikor külföldön nyaraltak (10%) vagy üzleti úton voltak (3%), és hogy a GPS-jelük elveszett, amikor külföldön nyaraltak (4%) vagy üzleti úton voltak (2%). A magyarországi válaszadók 5%-a azt állította, hogy a telefonálás/internet használata külföldön egy vagyonba került, és 1%-uk elismerte, hogy készülékük megkárosodott vagy azt ellopták külföldi utazásuk során.

A magyar válaszadók 42%-ának még soha nem volt problémája a telefonnal vagy az internettel külföldi utazás során.

Egyszerűen a magyar válaszadók egy része saját módszerekkel biztosítja a jó adatátvitelt külföldi utazás során: 13% jelezte, hogy roamingot vásárol egy távközlési cégtől, 17%, hogy főként az Európai Unión belül utazik, ahol a roaming olcsóbb, 2% mobil WiFi routert használ, 2% pedig digitális eSIM-kártyát vásárol, és azt használja külföldön.

Címkék:
utazás, internet, nyaralás, lopás, magyarország, csomag, külföldi, magyar, magyarok, járatkésés, revolut,