Fontos változás élesedett a MÁV-járatokon: rengeteg utast érint, erről jobb, ha tudsz

Pénzcentrum2024. augusztus 10. 09:15

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

Augusztus 14-én és 15-én Budapest-Kelenföld és Ferencváros állomás között karbantartást végeznek, emiatt több vonalon is változik a menetrend:

A Budapest és Győr közötti távolsági vonatok többsége napközben a Keleti pályaudvar helyett csak Budapest-Kelenföldtől közlekedik és oda is érkezik. Azok a Budapest és Pécs, valamint Budapest és Kaposvár közötti InterCityk, melyek 9:30-tól 16:30-ig érkeznének vagy indulának a Keleti pályaudvarról, csak Budapest-Kelenföldig közlekednek, illetve onnan is indulnak.

A székesfehérvári vonalon az S36-os vonatok fővárosi végállomása is módosul, 9:30-tól 16:30-ig rövidebb útvonalon, csak Budapest-Kelenföld és Tárnok között járnak. Budapest-Kelenföld és Kőbánya-Kispest között az óránkénti kapcsolatot a változatlan menetrend szerint közlekedő G43-as járatok biztosítják.

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon augusztus 24-én és 25-én, valamint 30-án és 31-én Tatabánya és Kimle-Károlyháza állomások között végzett felsővezetékkarbantartási munkák miatt egyes kora reggeli és késő esti vonatok módosított menetrend szerint, a megszokottól eltérően motorvonat helyett hagyományos kocsikból álló szerelvénnyel közlekednek.

Rákos állomáson szeptember 20-ig munkanapokon esténként és éjjelente a felsővezeték karbantartását végzik a szakemberek, ezért ebben az időszakban több vonalon is változik a menetrend.

A Pilisvörösvár—Angyalföld—Rákos vonalon a Pilisvörösvárról 21:52-kor, 22:22-kor és 22:52-kor induló S76-os vonat (3241, 3251, 3261) Rákos helyett Kőbánya felső érintésével a Keleti pályaudvarra közlekedik.

A Budapest—Hatvan—Miskolc vonalon augusztus 12-től 28-ig munkanapokon a Keleti pályaudvarról 4:00-kor Miskolcra  induló személyvonat (5040) korábban, 3:50-kor indul, de Péceltől már eredeti menetrendje szerint közlekedik, a Keleti pályaudvarról 22:55-kor Füzesabonyba induló S80-as vonat (5018) csak 22:59-kor indul, teljes útvonalán néhány perccel később közlekedik, a Keleti pályaudvarról 23:55-kor Hatvanba induló S80-as vonat (3068) helyett a Keleti pályaudvar és Pécel között pótlóbusz közlekedik, mely korábban, 23:32-kor indul a Keleti pályaudvar mellől a 73-as trolibusz megállójából.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Budapest–Újszász–Szolnok vonalon  augusztus 12-től 17-ig munkanapokon a Keleti pályaudvarról 0:50-kor Nagykátára induló S60-as vonat (3610) korábban, 0:46-kor indul, de Rákoshegytől már az eredeti menetrendje szerint közlekedik.

A Győr-Veszprém vonalon október 6-ig pályafelújítás miatt változott a közlekedési rend, a vonatok menetrendjéhez igazodva Zirc és Veszprém között pótlóbuszok közlekednek. A buszok menetrendje a vonatokétól néhány perccel eltér, de az alapmenetrend szerinti csatlakozások Veszprémben biztosítottak a Bakony, illetve Göcsej InterCitykhez. A pótlóbuszok Veszprémben és Zircen a vasútállomáson, Eplényben az Újtelep nevű Volánbusz megállóhelyen állnak meg. A buszokon a kerékpárszállítás nem biztosított. A vasúttársaság a pótlóbuszok férőhelykapacitását az utazási igényekhez igazította, figyelembe véve a várható turisztikai forgalmat is.

A Budapest–Pécs vonalon augusztus 28-tól 30-ig éjszakánként Pusztaszabolcs és Rétszilas között végzett pályakarbantartási munkák miatt egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Pusztaszabolcs—Simontornya állomások között változó szakaszon pótlóbuszok közlekednek.

A Dombóvár—Gyékényes vonalon augusztus 23-tól 29-ig pályakarbantartási munkák miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, Csurgó és Gyékényes állomások között pótlóbuszok  szállítják az utasokat.

A szobi vonalon augusztus 12-én 9 órától 16-án 22 óráig Nagymaros és Szob között csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok, mert sziklakitermelést, valamint a vasúti közlekedésre veszélyes fák gyérítését végzik a Szent Mihály-hegynél. A munkálatok miatt a vonatok egy része módosított menetrend szerint közlekedik, Nagymaros és Szob között pedig néhány csúcsidei vonat helyett pótlóbusz szállítja az utasokat.

Címkék:
Budapest, menetrend, vonat, augusztus, keleti, vonatok,