Most közölte a HungaroMet: komoly vihar érkezik, elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent

Pénzcentrum2024. augusztus 4. 10:34

Sárga figyelmeztetést adott ki 9 vármegyére a HungaroMet, miután várhatóan zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. Érdekesség, hogy szombat délután Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékben annyira lehűlt az idő, hogy a hőmérők több helyen csupán 15-17 fokot mutattak. Az ország nagy részén ugyanakkor kellemes nyári idő uralkodott, ahol a hőmérséklet általában 25 és 30 fok között alakult.

Ma a déli óráktól, estig, kisebb területen esetleg késő estig északnyugat felől elszórtan valószínűek zivatarok döntően a Dunántúlon - közölte a HungaroMet. Mint írják, zivatarokra nagyobb számban az Észak-Dunántúlon, nyugaton számíthatunk.

Zivatarok környezetében elsősorban az Észak-Dunántúlon viharos széllökés (60-80 km/h), illetve kis méretű jég (1 cm körüli vagy alatti) előfordulhat, emellett a Dunántúlon lokálisan intenzív csapadék (10-25 mm) is kialakulhat.

Komolyabb lehűlés volt Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékben

Az ország északkeleti régiójában a szombati csúcshőmérséklet 12-13 óra körül állt be, ekkor még 23-25 fok körüli értékeket mértek. Ahogy azonban egyre többfelé érkeztek meg a záporok és zivatarok, a hőmérséklet gyorsan visszaesett.

Kora délutánra az északkeleti területeken 7-8 fokkal lett hűvösebb, de voltak olyan helyek is, ahol akár 10 fokos csökkenést is tapasztaltak.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A lehűlés következtében Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékben szinte őszies hangulat alakult ki, ahogy a levegő hőmérséklete 15-17 fok közé esett vissza. A térségben sokfelé jelentős mennyiségű csapadék hullott: több helyen 15-20 mm esőt mértek, míg Edelényben három óra alatt összesen 41 mm eső esett.

Címkék:
időjárás, zivatar, időjárásjelentés, csapadék, lehűlés, dunántúl, időjárás előrejelzés, időjárás jelentés, időjárás-jelentés, zivatarok, észak, hungaromet,