Fontos bejelentést tett a Volánbusz: új jegytípus jön, így vásárolhatod meg

Pénzcentrum2024. augusztus 1. 18:37

2024. augusztus 5-től megszűnik a távolsági kiegészítő jegy az emelt szintű szolgáltatást nyújtó Volánbusz-járatokon, ezzel egyidejűleg a társaság új, fakultatív helyfoglalási rendszert vezet be. A helyjegy a MÁV appban – ahol mostantól már minden buszjáratra váltható menetjegy is – és a jegy.mav.hu felületén is megvásárolható, a pénztárak és a MÁV-START automatái mellett. A közlekedési vállalat célja, hogy a fejlesztéssel még kényelmesebbé tegye az utazást.

A szolgáltatás először a Budapestről induló és oda érkező távolsági autóbuszokon, a következő lépcsőben pedig a vidéki városok között is igénybe vehető lesz. A helyjegyet vásárlók csúcsidőben, fokozott utasforgalom mellett is fix ülőhelyen, kényelmesen tölthetik utazásukat.

A helyjegy egységesen 300 Ft-ba kerül, függetlenül az utazás távolságától, az utas életkorától, valamint attól, hogy az utas mivel utazik (jeggyel, bérlettel, napijeggyel, igazolvánnyal, igazolással – függően az egyéb feltételektől). Az online vásárolt (MÁV mobilalkalmazás, jegy.mav.hu) helyjegy ára 5% kedvezményt tartalmaz, így csak 285 Ft-ba kerül.

A helyjegy minden jegy és vármegye- vagy országbérletbérlet, napijegy, továbbá a jogszabály alapján ingyenes utazási lehetőséget biztosító valamennyi igazolvány és igazolás mellé megvásárolható. Megváltása nem kötelező, de mindenképpen javasolt, különösen a frekventált járatokon, mert csak azoknak lesz biztosan ülőhelyük, akik rendelkeznek helyjeggyel. Ezeken a járatokon a helyjeggyel nem rendelkező utasok a szabad kapacitás erejéig a szabadon maradt helyeket foglalhatják el.

A Volánbusz-helyjegy az augusztus 5-én és utána induló járatokra már megváltható az alábbi csatornákon:

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

  • a MÁV app legújabb verziójában,
  • a jegy.mav.hu felületen, akár a pontos üléshely kiválasztásával a grafikus felületen,
  • a Volánbusz és a MÁV-START pénztáraiban,
  • a MÁV-START automatáiban.

Az új jegyvásárlási rendszerben a távolsági autóbuszokra legkorábban 60 nappal az adott járat indulása előtt lehet majd helyjegyet venni, a legtöbb járat esetén az indulást megelőző óráig.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a Volánbusz által eddig használt online értékesítési rendszer annak weboldalával együtt csak augusztus 4-ig érhető el.

Címkék:
MÁV, jegyárak, jegy, online, utas, jegyértékesítés, jegyek, jegyvásárlás, augusztus, jegyár, volánbusz, jegyvizsgálás,