Őket okolja a magyar kormány a reptéri késésekért: már rengeteg eljárást indított a hatóság

Pénzcentrum2024. július 31. 08:44

A reptéri késések kétharmadáért a légitársaságok felelősek, jelenleg 12 hatósági eljárás van folyamatban a 2024. június 21. és július 1. közötti járatindulások kapcsán - közölte Fónagy János miniszterhelyettes egy írásbeli kérdésre.

A Fogyasztóvédelmi Hatóság korábbi vizsgálatai szerint a reptéri késések kétharmadáért a légitársaságok felelősek, jelenleg pedig 12 hatósági eljárás van folyamatban a 2024. június 21. és július 1. közötti járatindulások kapcsán - közölte Balassa Péter országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére Fónagy János nemzetgazdasági miniszterhelyettes.

Fónagy szerint az európai légiközlekedési káoszban a turisztikai csúcsszezon mellett az is közrejátzik, hogy az orosz-ukrán háború miatt a repülőgépek többsége nem repülhet át a két ország területén, így számos gép Magyarország felé kerül. Hozzátette: a kormány azt kérte a HungaroControltól, hogy dolgozzanak ki egy akciótervet a helyzet rövid- és középtávú megoldására.

Címkék:
utazás, kormány, légitársaság, repülőtér, hatóság, eljárás, liszt ferenc repülőtér, járatkésés, fogyasztóvédelmi hatóság,