Visszatér a fullasztó meleg a hét második felére: másodfokú hőségriadót adtak ki ezekre a vármegyékre

Pénzcentrum2024. július 30. 17:03

Ilyen időjárásra lehet számítani a héten. Élvezzük ki az elviselhető hőmérsékletet, amíg lehet, csütrötöktől újra hőségriadót adtak ki az ország jözépső és déli részére.

Kedden szinte mindenhol derült időre számíthatunk, csapadék ezen a napon sem lesz. Keleten és a helyenként a Dunántúlon még megélénkül az északias szél, máshol gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás. Délután pedig 26-31 fok várható- írja az Időkép. 

Szerdán is marad a zavartalan napsütés, és újra melegedni kezd az idő: ezen a napon már 29 és 34 fok között alakul a csúcshőmérséklet, a hajnal azonban még mindenhol felfrissülést hoz. A délies szél nyugaton, északnyugaton helyenként élénk lehet.

Csütörtökön már nem lesz mindenhol zavartalan a napsütés, de jelentős csapadék továbbra sem valószínű. Elsősorban északon, északnyugaton fordulhat elő egy-egy zápor, zivatar. Északon többfelé megélénkül a délnyugati szél. A csúcshőmérséklet 31 és 37 fok között valószínű.

Pénteken egy hidegfront hatására a megnövekvő gomolyfelhőkből szórványosan várható zápor, zivatar. Feltámad az északnyugatira forduló szél. Délután 29-37 fokra van kilátás, melegebb délkeleten lesz. Szombaton szeles idő várható, elszórtan még lehetnek záporok, zivatarok a napos időszakok mellett. Mindenhol enyhül a kánikula, a maximumok 27 és 32 fok között alakulhatnak.

Címkék:
utazás, hőség, hőmérséklet, időjárás előrejelzés, hőségriadó,