Kemény büntetést kaphatsz a nyakadba a horvát utakon, ha nem figyelsz: sokaknak egy vagyont kell ezért fizetni

Pénzcentrum2024. július 29. 09:15

Horvátországban az autósokat abszurdnak tűnő kihágások miatt is megbírságolhatják - írja a vezess.hu.

A portál szerint az idei turistaszezonban a szakemberek is meglepődtek, hogy mennyivel több autó lepte el az autópályákat, annak ellenére, hogy a nyári útdíjak tíz százalékkal drágábbak. A magyarok körében is népszerű horvát tengerparton érdemes tisztában lenni néhány olyan közlekedési szabállyal, amelyek az itthoni KRESZ alapján nem tűnnek egyértelműnek. Hasonló a helyzet Ausztriában is, ahol nagyon gyakoriak a 120 eurós bírságok.

Horvátországban 30 eurós bírságot kaphat, aki lehúzott ablakot hagy az autóján, mivel így nem tett meg mindent az illetéktelen beindítás megakadályozása érdekében.

Súlyosabb, 260 eurós büntetés jár, ha valaki villogással próbálja az előtte haladót gyorsabb haladásra ösztönözni, mivel ez a többi sofőrt is megzavarhatja.

A gyorshajtás is komoly következményekkel járhat: lakott területen belül már a 10 km/óra túllépés is 30 eurós bírságot von maga után, 50 km/óra feletti sebességtúllépés esetén pedig akár 2650 eurós büntetés és 60 napos szabadságvesztés is kiszabható.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az autópályákon enyhébb a büntetés, de az 50 km/óra túllépés itt is jelentős, akár 1990 eurós bírságot von maga után. Az ittas vezetés, a biztonsági öv használatának elmulasztása, és a vezetés közbeni mobiltelefon-használat is komoly büntetésekkel járhat.

Címkék:
utazás, autó, bírság, ausztria, horvátország, sofőr, vezetés,