Kiadták a riasztást: brutális rohammal tér vissza a kánikula

Pénzcentrum2024. július 27. 12:31

A hétvégén újra napos, meleg időre számíthatunk, ugyanakkor elszórtan egy-egy zápor, esetleg zivatar is előfordulhat.

Szombaton napos, száraz időben lesz részünk, legfeljebb csak este sodródhat be kis eséllyel a nyugati, északnyugati határhoz közeli tájakra egy-egy zápor, esetleg zivatar - írja az Időkép. A délies szél a Dunántúlon többfelé megélénkül, néhol megerősödik. Délután 30-35 fok várható. A hőségre való tekintettel számos vármegyére figyelmeztető előrejelzést adtak ki - erről itt írtunk korábban.

Vasárnap is sok napsütésben lesz részünk, majd délután egy hidegfront hatására nyugat, északnyugat felől felhők érkeznek fölénk, amikből főként a Dunántúlon és északon fordulhatnak elő elszórtan záporok, zivatarok. Kezdetben a déli-délnyugati szél lehet élénk, majd délutántól egyre többfelé megerősödik az északnyugatira forduló szél. Hajnalban 14-23, napközben 32-37 fokot mérhetünk.

Hétfőre a front mögött 27 és 31 fok közé esnek vissza a maximumok, újra frissebb lesz a hajnal. Alapvetően napos idő várható, esni nem fog. Az északi-északnyugati szelet többfelé élénk, erős lökések kísérhetik.

Kedden derült napos, még többfelé szeles idő várható. Kora reggel 10 és 17, napközben 27 és 31 fok között alakul a hőmérséklet. Szerdán is száraz, napos időre készülhetünk, felhők alig lesznek fölöttünk. Nem lesz jelentős a légmozgás. A friss hajnali órákat követően délutánra 28 és 33 fok közé melegedhet a levegő.

Címkék:
szél, szélvihar, időjárás, kánikula, idő, széllökések, szélsőséges időjárás,