Újabb kánikula robban be a hétvégére: kiadták a riasztásokat, jobb felkészülni

Pénzcentrum2024. július 26. 14:59

Ilyen időjárásra számíthatunk a hétvégén, vasárnapra újra hőségre lehet számítani. Szombatra még csak első, vasárnapra már másodfokú riasztást is elrendeltek, de hétfőre újra elviselhetőbb hőmérsékletre lehet majd számítani. 

Pénteken sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő felhőkből csapadék sehol sem várható. A keleti és az északkeleti tájakon az északi-északnyugati, északnyugaton pedig a délies szél élénkül meg. Délutánra 27 és 33 fok közé melegszik a levegő.

Szombaton napos, száraz időben lesz részünk, legfeljebb csak este sodródhat be a nyugati, északnyugati határhoz közeli tájakra egy-egy zápor, esetleg zivatar. A délies szél a Dunántúlon többfelé megélénkül, néhol megerősödik. Helyenként még friss lesz a hajnal. Sokfelé visszatér a kánikula, a csúcshőmérséklet 30 és 36 fok között alakul.

Vasárnap sok napsütésre számíthatunk az ország nagy részén, de délután északnyugatra és nyugatra záporok, zivatarok érkezhetnek egy közeledő hidegfront hatására, és ezeken a tájakon az északnyugatira forduló szél is megerősödik. Késő délutántól, kora estétől egyre nagyobb területen támadhat fel az északnyugatira, északira forduló szél. A legmelegebb órákban 32-37 fokra van kilátás.

Hétfőn a front hatására napos-gomolyfelhős időben lesz részünk, de számottevő csapadék sehol sem valószínű. Élénk, erős lesz az északi-északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 28 és 33 fok között alakulhat. Kedden napos, száraz időre számíthatunk. A többfelé élénk, helyenként erős északnyugati szélben délutánra 28 és 33 fok közé melegedhet a levegő.

Címkék:
utazás, időjárás, kánikula, hőség, időjárás előrejelzés, időjárás jelentés, hőségriad,