Jó hírt kaptak a Horvátországban nyaralók: sokkal könnyebb lesz lejutni az Adriára

Pénzcentrum2024. július 26. 09:24

Két év múlva, 2026-ra kell befejezni a Kvarner-öböl egyszerűbb megközelítését segítő autópályát Horvátországban. Jelenleg teljes gőzzel folynak az építési munkák a Novi Vinodolski körgyűrűnél. Ez a szakasz az A7-es autópálya része, amely a későbbiekben jelentősen megkönnyíti az Adriai-tenger elérését.

Gőzerővel zajlanak Horvátországban a Novi Vinodolski melletti körgyűrű építési munkálatai. Boris Huzjan, az autópályakezelő vállalat igazgatója elmondta, hogy ez egy összetett projekt, mivel a Zagori alagút több mint 800 méter hosszú, míg a Ricina viadukt valamivel több mint egy kilométer hosszú - írja a vg.hu.

Huzjan emlékeztetett, hogy a Novi Vinodolski körgyűrű megépítéséről szóló szerződést 63 millió euró értékben  kötötték meg a szlovén Kolektor CPG és az olasz CM SPA cégekből álló konzorciummal. Az A7 az adriai útvonal része, amely az E-65 európai úthoz kapcsolódik (az E-61 része). Ez az út összeköti Délnyugat-Európa tengerparti területeit, és „minőségi összeköttetést biztosít a városi, turisztikai és ipari központokkal a régióban” - jegyezte meg Huzjan.

Címkék:
utazás, autópálya, horvátország, nyaralók,