Óriási lehetőség rejlik ezekben a romos, vidéki kastélyokban: már a magyarok is kezdik felfedezni

HelloVidék2024. július 24. 08:40

Sok kiaknázatlan lehetőség rejlik a hazai kastélyturizmusban - erről Gulyás Eszter, a Magyar Kastélyszállodák Szövetségének elnöke beszélt a HelloVidéknek. A cikkből az is kiderül, melyek a legnépszerűbb szállók a magyarok, és a külföldiek körében.

Ausztria, Szlovákia és Magyarország összefogásával 2017 őszén megalakult a Heritage Hotels of Europe. Ebben a kezdeményezésben a „Schlosshotels & Herrenhäuser“, a „Historic Hotels of Slovakia“, és a „Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetsége “, valamint a szervezetekhez tartozó több mint 100 történelmi szálloda fonódik össze több, mint 10 országban, és egyesül a Heritage Hotels of Europe „esernyője” alatt. "Azzal, ha ezek a kastélyszállodák Európa-szerte egyesülnek, az utazóknak lehetőségük nyílik a történelmet és a kultúrát országhatárokon is túl felfedezni, illetve egy közös marketingszervezete keresztül tudnak tájékozódni, és egyfajta minőségi garanciát is nyújtó felületen tájékozódni" - mondta el Gulyás Eszter.

A hazai kastélyturizmusnak még nincs olyan tradíciója, mint más a nyugat európai országokban, de a szakértő szerint folyamatos a fejlődés, és egyre népszerűbb a kastélyszállodák piaca. "Nem csak egyéni utazók számára, hanem rendezvények esetén is. Nagyon szeretik a párok a kastélyokat, mint esküvőhelyszín és a hozzá tartozó csodálatos parkokat" - mondta el Gulyás Eszter.

Elsősorban belföldi, és a nemzetközi rendezvények azok, amelyek még sokat tudnának segíteni. Budapesten rendkívül jól működik például ez a „Destination Wedding”, amikor párok szinte minden kötődés nélkül eljönnek Magyarországra, és hetedhétországra szóló lakodalmakat tartanak. Ez a világ többi pontját már remekül működik, nálunk ugyanakkor még mindig csak főváros központú

- mondta a szakértő.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A teljes cikk a hazai kastélyturizmusban rejlő lehetőségekről a HelloVidék oldalán olvasható.

Címkék:
utazás, turizmus, hotel, belföld, kastély, vidék, rendezvény, szállás, belföldi turizmus, kastélyszálló,