Itt az újabb csapás a repülni kívánó magyaroknak: ennek sokan nem fognak örülni

MTI2024. július 23. 17:01

Lezárták a szicíliai Catania repülőterét, amelyet hamueső temetett be az Etna vulkán kitörése miatt kedden.

A belföldi és külföldi repülőjáratokat Palermóba és Trapaniba irányították át. A sziget légi közlekedésében fennakadással kell számolni. Az aktív vulkánnak számító Etna az éjszaka folyamán hatalmas robajjal tört ki ismét.

Catania repülőtere található a legközelebb, ezért a kráterekből felemelkedő hamufelhő itt szokott lecsapódni. A pályák és a gépek megtisztítása órákat vesz igénybe, de csak azután lehet elkezdeni, hogy leállt a hamueső.

Az országos geofizikai és vulkanológiai intézet (INGV) kedd reggel magas szinű - vörös - készültséget rendelt el, majd narancssárga színűre, vagyis közepes fokozatúra csökkentette. Utoljára az Etna július elején, a Stromboli vulkánsziget kitörésével egy időben ébredt fel.

Mi alapján választanak a fiatalok az elérhető diákszámla-konstrukciók közül?

Sokan az egyetemi tanulmányaik megkezdésével párhuzamosan nyitják meg első lakossági folyószámlájukat, ezért a pénzintézetek rendkívül kedvező ajánlatokat kínálnak az új ügyfeleknek. Kutatásunkban arra keressük a választ, hogy milyen szempontok alapján választanak a családok és a fiatalok az elérhető diákszámla-konstrukciók közül.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Create your own user feedback survey

Címkék:
repülő, repülés, repülőtér, olaszország, repülőgép, vulkánkitörés, szicília, vulkán,