Kritikus a helyzet a Volánnál: nem krizárt, hogy sztrájkba lépnek a sofőrök

Pénzcentrum2024. július 22. 08:16

Amennyiben a jelenlegi helyzet hosszú távon nem változik, a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) részleges munkabeszüntetést is kilátásba helyezhet. Az utóbbi időben a SZAKSZ több vidéki helyszínről is kapott bejelentéseket arról, hogy a Volán nem képes biztosítani a dolgozóknak a védőitalt, és sok helyen a klímaberendezések sem működnek megfelelően. Van olyan telephely, ahol két hónap alatt sem sikerült a klímát megjavítani. Dobi István, a SZAKSZ elnöke a HelloVidéknek elmondta, hogy az elmaradt karbantartások gyakran a Volán költségcsökkentési intézkedéseihez köthetők, de a helyi vezetők gondatlansága is szerepet játszhat.

Bár a hőség valamelyest enyhült, a forró időjárás továbbra is komoly terhet ró az emberek szervezetére. Különösen fontos a megfelelő folyadékpótlás a Volán sofőrjei számára, hogy hatékonyan végezhessék munkájukat. Ennek ellenére egyre több helyről érkeznek hírek arról, hogy a Volán sok helyütt nem tudja biztosítani a védőitalt a beszállítási problémák miatt. A SZAKSZ nemrég közösségi oldalán számolt be arról, hogy például Keszthelyen is hiánycikk lett a védőital.

Több helyen a hűtött szódavizet biztosító berendezések is elromlottak, és a hőségriadó idején sem sikerült ezeket megjavítani. A SZAKSZ közlése szerint több pihenőhelyiségben, például Debrecenben és Tatabányán, ahol az autóbuszvezetők és karbantartók a szünetüket töltik, a klímaberendezések meghibásodtak, és van olyan telephely, ahol két hónap alatt sem sikerült a problémát orvosolni.

Dobi István a HelloVidék megkeresésére elmondta, hogy az ilyen állapotok az ország minden részén előfordulnak. Gyakran a munkáltató forráshiányra hivatkozik, ami akadályozza az üzemzavarok megszüntetését.

Ha érdekel a teljes cikk, a HelloVIdék oldalán elolvashatod. KATT!

Címlapkép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Mi alapján választanak a fiatalok az elérhető diákszámla-konstrukciók közül?

Sokan az egyetemi tanulmányaik megkezdésével párhuzamosan nyitják meg első lakossági folyószámlájukat, ezért a pénzintézetek rendkívül kedvező ajánlatokat kínálnak az új ügyfeleknek. Kutatásunkban arra keressük a választ, hogy milyen szempontok alapján választanak a családok és a fiatalok az elérhető diákszámla-konstrukciók közül. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Create your own user feedback survey

Címkék:
sztrájk, szakszervezet, volán, szakszervezetek, hellovidék, volánbusz, volán társaságok, szaksz,