60 fokos kánikula a magyarok kedvenc üdülőhelyén: az összes nevezetességet bezárják, el se indulj!

MTI2024. július 18. 17:15

Görögországban az összes régészeti látnivaló helyszínére kiterjesztik a zárva tartást a legmelegebb napszakban - jelentette be csütörtökön a kulturális minisztérium.

Helyi idő szerint déltől 17 óráig az összes régészeti helyszín zárva tart - közölte a tárca. Az Akropolisz mellett az ókori olimpiai játékok helyszínét, Olümpiát is lezárják az előre jelzett magas, helyenként 43 Celsius-fokot is meghaladó hőség miatt.

A meteorológiai hivatal szakértői arra figyelmeztettek, hogy a hőmérséklet a napon az életveszélyes 60 Celsius-fok fölé is emelkedhet. Hozzátették, hogy enyhülés csak a jövő hét végén várható. Krétán és az Égei-tenger szigetein kedvezőbb a helyzet, mint a szárazföldön, a szél hűsítő hatására a hőmérsékelt 35 Celsius-fokra mérséklődött - jelentette a hivatal.

A polgári védelmi minisztérium tűzveszélyre figyelmeztetett az ország középső és déli területein. A tűzoltóság szóvivője kiemelte: egy kisebb tűzből is óriási tűzvész keletkezhet a szárazság és az Égei-tenger irányából fújó erős szelek miatt.

A munkaügyi minisztérium elrendelte a délutáni órákban a házhozszállítások szüneteltetését, az építőiparban szintén leállt a munka a nap legmelegebb időszakában. A minisztérium kiemelte: aki megteheti, annak engedélyezni kell az otthoni munkavégzést.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Hetek óta áramlik a forró levegő Észak-Afrika felől Európa déli területeire, ahol a hőmérséklet gyakran még az éjszakai órákban sem csökken 30 Celsius-fok alá.

Címkék:
utazás, hőmérséklet, görögország, hivatal, minisztérium, tenger, celsius,