Példátlan rendőri razzia indul Magyarországon: itt a bejelentés, erre járnak majd a hatóságok

MTI2024. július 17. 17:04

A nyári időszak beköszöntével a rendőrség fokozott figyelmet fordít a közbiztonság fenntartására a strandokon és szabadvízi fürdőhelyeken. Az intenzív rendőri jelenlét célja az esetleges bűncselekmények megelőzése és a lakosság biztonságérzetének növelése. A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, Rétvári Bence, a Palatinus strandon tartott sajtótájékoztatón számolt be az intézkedésekről és a megelőzés fontosságáról.

A rendőrség felkészült a nyári szezonra, és intenzív rendőri jelenléttel biztosítja a strandok és szabadvízi fürdőhelyek biztonságát az esetleges bűncselekmények megelőzése érdekében – jelentette ki a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára egy szerdai sajtótájékoztatón a Palatinus strandon.

Rétvári Bence elmondta, hogy a rendőrök naponta többször is jelen vannak a strandokon, és a nyári táborokban iskolaőrök is szolgálatot teljesítenek. Az államtitkár hangsúlyozta: a rendőrség minden területen jelen van, mert így érhetjük el, hogy Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa legyen. Hozzátette: 2010 óta több mint 60 százalékkal csökkent a bűncselekmények száma, ami a rendőrség megelőző és felderítő munkájának hatékonyságát tükrözi.

Rétvári Bence felhívta a figyelmet az egyéni felelősségre is, kiemelve, hogy a strandolók használják a strandokon és vízpartokon elhelyezett széfeket, és ne csak törölközővel takarják le értékeiket. Otthon pedig a legjobb védekezés a besurranó tolvajok ellen, ha az ajtókat és ablakokat mindig gondosan bezárjuk.

„Arra kérünk mindenkit, figyeljen oda, hová teszi értékeit, hogy a nyaralás valóban önfeledt időtöltés legyen” – fogalmazott az államtitkár, hozzátéve, hogy a rendőrség minden segítséget megad ehhez.

Kitért arra is, hogy a nyári szünetben egyedül otthon maradó gyermekekre az online térben is veszélyek leselkedhetnek, ezért a szülőknek fokozott figyelmet kell fordítaniuk gyermekeik biztonságára.

Varga Balázs rendőr alezredes, az ORFK Bűnmegelőzési Osztályának munkatársa hangsúlyozta, hogy a rendőrség kiemelt figyelmet fordít a nyári biztonságra. Hozzátette, hogy a rendőrség támogatja a szülőket abban, hogy szabályokat fektessenek le gyermekeik védelme érdekében.

Az otthoni veszélyekkel kapcsolatban elmondta, hogy az online térben a gyermekek ne adjanak ki adatokat és ne küldjenek fényképeket. A nagyobb gyerekekkel mindig meg kell beszélni, kivel és hová mennek el szórakozni, valamint hogyan juthatnak biztonságosan haza – magyarázta.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Az alezredes megjegyezte, hogy tapasztalataik szerint az emberek egyre tudatosabbak, és egyre kevésbé hagyják látható helyen értékeiket. Hangsúlyozta továbbá, hogy a balesetek elkerülése érdekében tilos bemenni a tiltott vizekbe, mivel azok életveszélyesek lehetnek, még a jó úszók számára is. Tavaly 108 ember vesztette életét vízhez köthető fulladás miatt, idén pedig eddig 55 fő halt meg ilyen szerencsétlenségben – tette hozzá.

Makra László, a BGYH Zrt. jogi igazgatója közölte, hogy a budapesti fürdőkben a rendőrök megnövelt létszámban vannak jelen a BRFK-val kötött megállapodás alapján, és munkájukat külső őrző-védő társaság is kiegészíti. Hozzátette, hogy a strandok és fürdők közösségi terein kamerarendszer működik, ugyanakkor a vendégeknek is vigyázniuk kell értékeikre.

A jogi igazgató arra kérte az embereket, hogy baleset vagy rosszullét esetén mindig kérjenek segítséget a strandok munkatársaitól.

Címlapkép:Varga György, MTI/MTVA 

Címkék:
rendőrség, lopás, strand, nyári szünet, nyár, bűnözés, strandolás,