Ezt már nem lehet bírni: újabb vörös riasztást adtak ki a kánikula miatt, néhol ugyan eshet, de az sem ment meg

MTI2024. július 17. 15:09

A rendkívüli hőség miatt a HungaroMet Zrt. több vármegyére is a legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést adott ki. Az előrejelzések szerint az érintett területeken a napi középhőmérséklet meghaladhatja a 29 Celsius-fokot. Emellett zivatarok kialakulására is lehet számítani, ami tovább fokozza a változékony időjárás hatásait.

A HungaroMet Zrt. a hőség miatt piros fokozatú figyelmeztetést adott ki öt vármegyére szerda éjfélig, és három vármegyére csütörtök éjfélig. Szerdán és csütörtökön néhol zivatarokra is lehet számítani.

A meteorológiai szolgálat tájékoztatása szerint szerda éjfélig Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Pest vármegyékre, csütörtök éjfélig pedig Bács-Kiskun, Békés és Csongrád-Csanád vármegyékre adtak ki piros figyelmeztetést a hőség miatt, ahol a napi középhőmérséklet 29 Celsius-fok felett lehet.

Emellett szerda éjfélig Baranya, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna vármegyékre, csütörtök éjfélig pedig Baranya, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Pest, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna vármegyékre másodfokú figyelmeztetést adtak ki, ahol a középhőmérséklet 27 Celsius-fok felett alakulhat.

A HungaroMet Zrt. szerint az Északi-középhegységben és a Dunántúl nyugati felén a középhőmérséklet 27 fok alatt maradhat, míg máshol meghaladja ezt az értéket, különösen az Alföld déli és keleti részén, ahol 29 fokos középérték is várható. Szerdán főként a Duna vonalában és attól keletre zivatarok alakulhatnak ki, és kisebb eséllyel az Alpokaljára is besodródhat egy-egy zivatarcellát. Ezekhez viharos széllökések, jégeső és intenzív csapadék társulhat, lokálisan felhőszakadással, főként az északi, északkeleti régiókban.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Éjszaka a zivatarok várhatóan csökkennek, de az Alföldön hajnalban, reggel is előfordulhatnak. Csütörtökön leginkább a középső országrészben, valamint a délkeleti és keleti határvidéken alakulhatnak ki zivatarok. Az UV-B sugárzás továbbra is nagyon magas az egész országban.

Címlapkép: Mónus Márton, MTI/MTVA

Címkék:
utazás, hőség, zivatar, figyelmeztetés, hőségriasztás, hőségriadó, zivatarok, hungaromet,