Rettenet, amit a jövő heti időjárás tartogat: kemény zivatarok között fog megfőni Magyarország

MTI2024. július 14. 20:02

A következő héten változatos időjárásra számíthatunk, amely a napsütéstől a záporokig és zivatarokig terjed majd. A HungaroMet előrejelzése szerint a hőmérséklet jelentős ingadozásokat mutat, a hét elején pedig különösen magas hőmérsékletekre készülhetünk. Az előrejelzés részletei szerint a hét közepén és végén is számíthatunk zivatarokra, erős széllökésekkel.

A jövő héten napos, meleg idő várható, néhol zivatarokkal, a hőség a hét elején tetőzik - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.

Hétfőn többnyire napos idő várható kevés fátyol- és gomolyfelhővel, helyenként záporral, zivatarral, amelyeket erős vagy viharos széllökések kísérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32-39 Celsius-fok között alakul.

Kedden a napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, szórványosan záporokkal, zivatarokkal. A szél délkeletről északira fordul, és több helyen megélénkülhet. A hőmérséklet hajnalban 20-26, délután 35-41 Celsius-fok között alakul, a hőség tetőzik.

Szerdán a sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, elszórtan záporokkal, zivatarokkal. Az északi szél többfelé megélénkül, zivatarok környezetében viharos lehet. A hőmérséklet hajnalban 20-26, délután 31-39 Celsius-fok között alakul.

Csütörtökön napos időre számíthatunk fátyol- és gomolyfelhőkkel, helyenként záporokkal, zivatarokkal. Az északkeleti szél időnként megélénkül, zivatarok esetén viharos lehet. A hőmérséklet hajnalban 17-25, délután 31-38 Celsius-fok között várható.

Pénteken is sok napsütés valószínű fátyol- és gomolyfelhőkkel, elszórtan záporokkal, zivatarokkal. Az északkeleti szél többfelé megélénkülhet, zivatarok környezetében viharossá válhat. A hőmérséklet hajnalban 17-25, délután 30-36 Celsius-fok között alakul.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Szombaton napos idő lesz kevés fátyol- és gomolyfelhővel, néhol záporokkal, zivatarokkal. Az északkeleti szél helyenként megélénkülhet. A hőmérséklet hajnalban 15-23, délután 30-36 Celsius-fok között várható.

Vasárnap a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk, elszórtan záporokkal, zivatarokkal. Az északi szél egyre többfelé élénkülhet meg. A hőmérséklet hajnalban 13-23, délután 30-36 Celsius-fok között alakul.

Címlapkép: Balogh Zoltán, MTI/MTVA

Címkék:
utazás, szél, szélvihar, időjárás, hőmérséklet, idő, széllökés, széllökések, szélsőséges időjárás, zivatarok, hungaromet,