Lehúzással vádolja a neves pesti hotelt egy világhírű YouTube-er: turistacsapdát leplezett le? + videó

Pénzcentrum2024. július 13. 08:01

Egy híres utazóblogger, Karl Rock állítja: szülei lehúzás áldozatai lettek egy 4 csillagos budapesti szállodában. Mint elmesélte, miután a szülők kicsekkoltak és elmentek, egy 20 ezer forintos extra számlát is kaptak, takarítási díj címszó alatt. A videós visszament a hotelbe számonkérni a dolgot, a szálló munkatársa pedig a takarítóktól megtudta, hogy emberi ürüléket találtak a zuhanyzóban - ezt egy fotóval próbálták bizonyítani, de azt nem tudni, ez mikor és hol készült. A szülők egyébként panaszkodtak a szoba tisztaságára, a videós szerint a takarítók bosszúja áll a háttérben.

Átverés szagot érzett egy budapesti 4 csillagos szállodában egy híres utazóblogger, Karl Rock - aki amúgy előszeretettel készít videókat turistaátverésekről a világ minden táján. A majdnem 3 millió feliratkozóval rendelkező YouTube-er legújabb videójában azt állítja: szüleit csúnyán lehúzták egy belvárosi, 4 csillagos szállodában. A szálló nevét nem mondja be, de a vágóképek alapján a Rákóczi úti Palace Hotelről lehet szó.

Mint elmesélte, miután kicsekkoltak, a hotel 20 ezer forint plusz takarítási díjat számlázott ki nekik - ekkor már úton voltak Bécs felé. Szülei egyébként panaszkodtak a recepción, hogy koszos a matrac a szobában, a szálloda munkatársa pedig erről értesítette a takarítószemélyzetet.

Karl Rock visszament a hotelbe, hogy kiderítse, miért számoltak fel pluszköltséget, a recepciós pedig hosszas telefonálás után azzal állt elő:

a takarítók emberi ürüléket találtak a zuhanyzóban, ezért számlázták ki a plusz díjat.

A videós szülei állítják, nem történt ilyen - azaz nem sz*rtak a zuhanyzóba -, és a szálloda dolgozója is csak egy fotót tudott bemutatni, amit a takarítóktól kapott - de bizonyítani nem lehetett, hogy az mikor és hol készült. Végül nem jutottak dűlőre, az illetékes menedzser nem volt a szállodában, csak az e-mail címét kapta meg. Karl Rock azt gyanítja, a takarítók bosszút akartak állni, amiért a szülők panaszkodtak a szoba tisztaságára. A pénteken kirakott videóban nem jutott a történet végére, de megígérte, hogy a végére jár az ügynek.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Frissítés!

Az említett szálloda az alábbi állásfoglalást juttatta el a Pénzcentrum szerkesztőségének:

"Az Accornál elsődleges célunk az ügyfeleink kényelme és jóléte, minden beérkező panaszt komolyan veszünk és körültekintően kezeljük azokat. Az esetet ismerjük, a szálloda a vendégek távozásának napján, a panasz beérkezése után kivizsgálta az ügyet. A hotel azonnal reagált és felvette a kapcsolatot a vendégekkel, az ügy pozitívan zárult. Ezt követően a fent említett vendégektől további észrevétel vagy panasz nem érkezett, az ügyet lezártuk. Vendégeink személyes adatainak védelme miatt további információt nem oszthatunk meg. A hotel visszautasítja az egyéb felhozott vádakat."

Címkék:
utazás, szálloda, Budapest, hotel, lehúzás, belváros, youtube, youtuber, szállodák,