Sokk az egyik legnépszerűbb balatoni strandon: egy kisfiú életéért küzdöttek a fürdőzők és a vízimentők

Pénzcentrum2024. július 11. 09:20

Siófok Aranypartján egy eltűnt kisfiú keresésére strandolók és vízimentők csatárláncot alkotva, összehangolt erőfeszítéssel találták meg a gyermeket, aki épségben került elő. A hétvége folyamán a Balatonon a szél több problémát is okozott, amiket a Rupert és Alfa mentőhajók oldottak meg. A vízimentők 165 könnyű sérültet láttak el és 6 esetben mentettek ki bajba jutottakat a vízből.

Az egész siófoki Aranypart egy eltűnt kisfiú keresésére indult. Strandolók és vízimentők csatárláncba állva versenyt futottak az idővel, hogy megtalálják a gyermeket. A fiú utoljára a sekély vízben volt látható, ezért gyors és összehangolt beavatkozásra volt szükség - írta a sonline.hu. A Rupert mentőhajó hangosbemondóján keresztül a vízimentők azonnal segítséget kértek a strandolóktól. Végül, mintegy másfél kilométerrel arrébb a parton, megpillantották a kisfiút. Épségben és biztonságban volt, az összefogás és a közös erőfeszítések eredményre vezettek.

A portál arról is beszámolt, hogy szombaton a szél több problémát okozott a Balatonon. Egy homokpadon fennakadt vitorlást a Rupert mentőhajó segítségével sikerült lehúzni, majd később egy felborult vitorlás személyzetének segítettek visszaállítani a hajót. Szerencsére egyik esetben sem történt személyi sérülés.

Délután két huszonéves lány kért segítséget, akiket Balatonszárszóról sodort észak felé a szél. Alfa sürgősségi mentőhajójuk indult értük, de mire odaértek, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai már partra vitték a fiatalokat. A strandi vízimentők is elfoglaltak voltak: 165 könnyű sérültet láttak el a hétvégén és 6 esetben mentettek ki bajba jutottakat a vízből, akik további ellátást nem igényeltek.

Címkék:
egészség, utazás, Balaton, szél, strand, siófok, strandolás, vízimentők,