Durvul a hőség, de a szerdai 39 fok csak a kezdet: brutális, ami a hét második felében Magyarországra vár

Pénzcentrum2024. július 10. 07:23

Szerdán is marad a kemény hőség, a déli országrészben másodfokú figyelmeztetés van érvényben a meleg miatt. Aztán a riasztás fokozatosan kiterjed az ország legnagyobb részére, pénteken már csak 3 megye maradt ki a figyelmeztetésből.

Szerdán tovább fokozódik a felmelegedés, az ország déli harmadán, felén nagy területen 29 fok felett, míg másutt 27 fok felett alakulhat a napi középhőmérséklet. Délelőtt a gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütés várható. Délutántól, kora estétől helyenként egyre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés és helyi záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A délkeleti, keleti irányú szél többnyire mérsékelt marad, zivatarok környezetében azonban erős, viharos lökések is lehetnek - írja előrejelzésében a HungaroMet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 33 és 39 fok között alakul. Baranya vármegyére, Békés vármegyére, Tolna vármegyére, Somogy vármegyére és Csongrád-Csanád vármegyére a legmagasabb, harmadfokú, piros figyelmeztetést adták ki a hőség miatt.

Késő estére 24 és 31 fok közé csökken a hőmérséklet. Főként az ország északnyugati kétharmadán lehetnek felhősebb körzetek, másutt derült vagy gyengén felhős lesz a ég. Főként az éjszaka első felében lehetnek további lokális záporok, zivatarok. A légmozgás jobbára mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 25 fok között alakul.

Csütörtökre már 8 megyén kívül mindenhol érvényben lesz a vörös kód a hőség miatt:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Pénteken már csak három megye, Nográd, Vas és Zala marad ki vörös figyelmeztetésből:

Címkék:
utazás, hőség, hőmérséklet, zivatar, hőségriasztás, hőségriadó, záporok, zivatarok, hungaromet,