Dagad az Airbnb-botrány: rengeteg rejtett kamerát találtak kiadó szállásokon, MINDENT felvettek

Pénzcentrum2024. július 10. 16:15

Az Airbnb ismét reflektorfénybe került egy újabb botrány kapcsán. Egy nő, aki bérelt ingatlanban nyaralt, titokban felvételre került vetkőzés közben. Az eset rámutat arra a problémára, amely az Airbnb-t már évek óta kísérti: a rejtett kamerák jelenléte a bérleményekben - írja a CNN.

Az Airbnb képviselője egy bírósági meghallgatáson elárulta, hogy az elmúlt évtizedben több tízezer ügyfélszolgálati jegyet generáltak megfigyelőeszközökkel kapcsolatos panaszok miatt. Az esetek többségében azonban a vállalat nem értesíti a hatóságokat, még akkor sem, ha gyermekekről van szó. Ehelyett belső vizsgálatokat folytatnak le.

A CNN szerint az Airbnb gyakran elmulasztja megvédeni vendégeit annak ellenére, hogy tudja: a rejtett kamerák állandó problémát jelentenek az iparágban.

A rendőrségi nyomozások során több ezer képet szereztek meg olyan vendéglátóktól, akik hálószobákban és fürdőszobákban elhelyezett rejtett kamerákkal figyelték meg vendégeiket. Ezek a felvételek gyakran intim pillanatokat örökítettek meg - átöltözés közben vagy akár szexuális aktus során. Egy texasi nő például arról számolt be, hogy házigazdája titokban rögzítette őt és férjét szex közben.

Az Airbnb nyilatkozatában azt állította, hogy a rejtett kamerás panaszok ritkák. Ha mégis előfordulnak ilyen esetek, "megfelelő és gyors intézkedéseket teszünk", amelyek magukban foglalhatják a házigazdák eltávolítását is. 

Címkék:
utazás, BOTRÁNY, kamera, airbnb, szállás, panasz, rövidtávú lakáskiadás,