Brutál tömegbunyó a Ryanair járatán: kényszerleszállás lett a vége, a rendőrök vágtak rendet

Pénzcentrum2024. július 9. 10:31

A marokkói Agadirból London Stanstedbe tartó Ryanair-járat fedélzetén olyan incidens történt, amelyet az utasok és a személyzet egyaránt rémálomként éltek meg. A repülőgép mindössze 36 percnyi repülés után kényszerült leszállni Marrakeshben, miután két család között tömegverekedés tört ki.

Tömegverekedés tört ki a marokkói Agadirból London Stanstedbe tartó Ryanair-járat fedélzetén. A beszámolók szerint a konfliktus már a beszállás során elkezdődött múlt szerdán. Egy 20-as évei végén járó férfi megkért egy másik utast, hogy cseréljen vele helyet, hogy ő a felesége és kisgyermekei mellé ülhessen. Az érintett nő azonban nem volt hajlandó helyet cserélni, ami heves szóváltáshoz vezetett - írja a The Sun.

A gép gond nélkül felszállt, de amint a biztonsági öv jelzés kialudt, az egyik férfi - aki valószínűleg a nő férje volt - védelmére kelt. A két férfi között dulakodás alakult ki, amely hamarosan tömegverekedéssé fajult. A Ryanair személyzete próbált közbelépni, de a helyzet gyorsan eszkalálódott.

Egy névtelenséget kérő brit utas így emlékezett vissza:

Megpróbálták megütni egymást. Az egyik család egy nagyobb csoport tagja volt, így más utasok is csatlakoztak hozzájuk. Egy hölgy pánikrohamot kapott, gyerekek sírtak.

JÓL JÖNNE 2,7 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 699 918 forintot igényelnél 6 éves futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 53 004 forintos törlesztővel a CIB Bank nyújtja (THM 12,86%), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 53 149 forintos törlesztőt (THM 12,86%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A repülőgép végül Marrakeshben szállt le, ahol marokkói rendőrök várták és levonszolták a kilenc rendbontót. A helyzetet tovább súlyosbította, hogy egy másik utas rosszul lett és oxigént kellett neki adni. Ő azonban nem volt hajlandó leszállni a gépről és sértegetni kezdte az utaskísérőket. A kaotikus jelenetekről készült mobiltelefonos felvételeken hallható, amint azt mondja: "Azt hiszik, hogy terrorista vagyok. Ezért hozták ide az egész hadsereget." Végül őt eltávolították a rendőrök.

Több mint két órába telt, mire sikerült minden rendbontót leszedni a gépről. Ezalatt a személyzet elérte maximális repülési idejét (ez az időkorlát biztosítja a pilóták és légiutas-kísérők pihenését), így nem tudtak továbbindulni London felé. Az utasokat autóbuszokkal szállították egy helyi szállodába éjszakára, majd másnap reggel újra próbálkoztak - sikertelenül. Csak csütörtök este érkeztek meg a célállomásra. Amikor végre megérkeztek Londonba, az utasok kifütyülték a légiutas-kísérő személyzetet.

Címkék:
ryanair, repülés, verekedés, tömegverekedés, repülőgép, utasok, rendőrök,