26 új helyen mérik a sebességet a rendőrök Budapesten: térképen mutatjuk hol kell figyelni

Pénzcentrum2024. július 6. 14:12

A fővárosi önkormányzat 2023-ban, a főpolgármesteri bejelentés után kezdte el a fixen telepített, a traffiboxokkal ellentétben állandóan működő sebességmérő kamerák telepítését – közölte Karácsony Gergely egy Facebook-posztban. 

"Az üzemeltetési költségek csökkentése érdekében az eredetileg tervezett 45 darab, egy-egy sáv mérésére alkalmas kamera helyett 26 darab olyan modernebb sebességmérő kamera telepítésére került sor, amelyek összesen 46 sáv forgalmát képesek figyelni"– írja Karácsony. A Váci úton, a Duna Plaza mellé kihelyezett kamera már élesben üzemel, a többi sebességmérő néhány hét múlva vált éles üzemre.

A sebességmérő kamerákat a mérésügyi hatóság hitelesítette, ezt követően helyezték üzembe a kamerákat, amik a rendőrségi KAFIR rendszer tesztkörnyezetében jelenleg is működnek. A sikeres tesztüzemet és a fixen telepített sebességmérő kamerákat jelző közúti jelzőtáblák felszerelése után a következő hetekben éles üzemben már bírságolja is a rendőrség a szabályszegőket. A bírságbevétel a rendőrséghez kerül, az üzemeltetést a fővárosi önkormányzat állja – áll a közleményben. 

A héten a Facebookra került fel a következő poszt, melyen lehet látni hol lehet számítani ellenőrzésre: 

A telepítés helyszíneit a rendőrséggel egyeztetve választottuk ki, figyelembe véve a balesetveszélyt és az infrastruktúra adottságait. A kamerákat már hitelesítette a mérésügyi hatóság, jelenleg próbaüzemben működnek a rendőrségi KAFIR rendszer tesztkörnyezetében. A következő hetekben már éles üzemmódban fogják figyelni a szabályszegő gépjárműveket

- áll a posztban. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Loading...

Még van esélye Vitézy Dávidnak? 

Tegnap kapott szárnyra a hír, hogy még mindig nem biztos a főpolgármester kiléte. Miután a választásokat követően az érvénytelen szavazatokat újraszámolták most arról is szó van, hogy az érvényes szavazatokat is tervezik újra megszámolni, így Karácsony Gergely jelenlegi pozíciója közel sem biztos. 

Címlapkép forrása: MTI/Máthé Zoltán

Címkék:
utazás, közlekedés, büntetés, traffipax, főváros, vezetés, sebességmérés, karácsony gergely,