Eddig lehetett élvezni a kellemes időjárást: újabb hőhullám tarolja le az országot

Pénzcentrum2024. július 4. 10:59

A mai napra kellemes időjárás várható, de a hétvégére első és másodfokú riasztást is kiadtak a magas hőmérsékletre. Érdemes ezzel már most számolni, hogy mindenki így tervezze a hétvégét. 

Csütörtökön napos-gomolyfelhős időben lesz részünk. Egy-egy kisebb zápor főként keleten és elvétve nyugaton alakulhat ki. Sokfelé élénk, helyenként erős lesz az északnyugati, nyugati szél. Délután 24 és 29 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken a túlnyomóan napos időben legfeljebb elvétve alakulhat ki kisebb futó zápor. Többfelé élénk, néhol erős lesz a légmozgás. Reggelre még sokfelé felfrissül a levegő, a minimumok 10 és 17 fok között alakulnak. Délutánra 26 és 32 fok közé melegszik a levegő.

Szombaton sok napsütésre, csapadékmentes időre számíthatunk. Sokfelé élénk, erős, északnyugaton néhol viharos lesz a déli-délkeleti szél. Visszatér a kánikula, a csúcshőmérséklet 30 és 35 fok között alakul. Szombatra is elrendeltek elsőfokú hőségriadót, így mindenkinek érdemes figyelni a napsugárzás mellett arra is, hogy megfelelő mennyiségű vizet fogyasszon és figyeljen teste jelzéseire, ha rosszul lenne. 

Vasárnap és hétfőn alapvetően napos időre van kilátás, egy-egy futó zápor, zivatar csak elvétve fordulhat elő. Vasárnap többfelé élénk, helyenként erős lesz a déli-délnyugati szél, majd hétfőn az északnyugatira forduló szél lehet élénk, néhol erős. Délutánonként 32-38 fokot mutathatnak a hőmérők. Vasárnapra már az elsőfokú melegriadó mellett a déli vármegyékben másodfakú készültségre lehet számítani. 

Címkék:
utazás, vihar, időjárás, nyár, eső, hétvége, időjárás előrejelzés, időjárás jelentés,