Vasárnap reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2024. június 30.)

Pénzcentrum2024. június 30. 07:45

Vasárnap se maradj le a hírekről! Templomba készülsz, de nem tudod, kell-e esernyő? Elfogyott a zsemlemorzsa, de nem tudod, hol kapod meg akciósan? Lemaradtál a lottósorsolásról? Most minden információt egy helyen megtalálsz! Mutatjuk, mit hoz a vasárnap. 2024. június 30.

Névnap

Pál

Friss hírek

Deviza árfolyam

EUR: 394.97 Ft
CHF: 410.24 Ft
GBP: 466.16 Ft
USD: 368.65 Ft

Ötöslottó

A sorsolás dátuma: 2024. június 29.
Az Ötöslottó nyerőszámai a 26. héten emelkedő számsorrendben a következők:
7, 12, 35, 59, 78
Joker: 461005

Ezen a héten nem volt telitalálat.
5-ös találat: 0 db
4-es találat: 46 db
3-as találat: 2982 db
2-es találat: 77101 db

Befektetés, tőzsde

OTP: 18325 Ft
MOL: 2878 Ft
RICHTER: 9580 Ft

Országos középtávú előrejelzés

2024.07.01: Sok napsütés várható gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. A Nyugat-Dunántúlon és hazánk északkeleti harmadán valószínű erőteljesebb gomolyfelhő-képződés, ott nagyobb számban, máshol szórványosan alakul ki záporeső, zivatar. Helyenként heves zivatar is lehet. A Tiszántúlon délnyugati, majd mindenhol nyugati, északnyugati lesz a szél iránya. Időnként erős, zivatarban viharos széllökések is várhatók. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 35 fok között alakul, északnyugatról délkelet felé haladva mérhetjük a magasabb értékeket.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

2024.07.02: A sok fátyolfelhő mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, főleg nyugaton, északnyugaton süthet ki hosszabb időre a nap. Elsősorban hazánk keleti, délkeleti felén valószínű szórványosan zápor, zivatar. Az északnyugati, északi szelet nagy területen erős lökések kísérik. A minimum-hőmérséklet 13 és 20, a csúcsérték 25 és 30 fok között alakul.

Budapesti légszennyezettségi előrejelzés

Vasárnap a nyugodt időjárás hatására délután az ózon, míg este a nitrogén-dioxid koncentrációja is az egészségügyi határérték fölé emelkedhet a forgalmasabb csomópontokban. (2024.06.30. vasárnap éjfélig)

Orvosmeteorológiai előrejelzés

Jelenleg fronthatás ugyan nem terheli a szervezetünket, de az átlagosnál melegebb idő tartós stresszt gyakorol mindenkire. Különösen a kisgyermekekre és idősekre jelent veszélyt a meleg. Fennáll a hőguta veszélye, különösen a szabadban dolgozóknál. Fontos odafigyelni az elveszített folyadék és az izzadással távozó sók pótlására, lehetőség szerint izotóniás itallal. Továbbá nagyon erős az UV-B sugárzás, rövid idő alatt keletkezhet bőrpír, illetve leégés, amely a melanoma kialakulását segíti elő. Védekezzünk a káros sugarak ellen lehetőleg világos, természetes anyagú ruházat, széles karimájú kalap, napszemüveg viselésével, de a megfelelő faktorszámú naptej használata is szükséges lehet! (2024.06.29)

Akciók

Ugye te is szívesebben vásárolsz be akciósan friss csirkemellből, idényzöldségekből, tojásból, tejből? Szeretnéd tudni, melyik boltban kapod meg féláron a sertéskarajt? Lapozz bele a Pénzcentrumon a Spar, Interspar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a Diego akciós újságjaiba! Ha nem szeretnél lemaradni az akciókról, kattints!

Címkék:
árfolyam, időjárás, hírek, pénzügyek, gazdaság, tőzsde, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia, bux, névnap,