Pofátlan turistalehúzás Ferihegyen: lépett a Budapest Airport, vége a nyerészkedésnek

Pénzcentrum2024. június 27. 11:30

Korábban beszámoltunk róla: túlárazott SIM-kártyákat árultak a budapesti repülőtéren, keményen lehúzva a hazánkba érkező külföldieket. Cikkünkre reagálva a Budapest Airport közölte: az említett problémára áprilisban derült fény, ekkor a Budapest Airport azonnal felvette a kapcsolatot az érintett üzlethelyiség repülőtér-üzemeltetőtől független bérlőjével.

Mint korábban megírtuk: 50 euróért (azaz 19 800 forintért) árultak SIM-kártyákat a budapesti reptéren egy gyógyszertárban, miközben simán forintban kifizetve ez jóval olcsóbb lenne, így egy TikTokker szerint keményen lehúzzák a Magyarországra érkező turistákat.

Cikkünk megjelenését követően a Budapest Airport állásfoglalást juttatott el szerkesztőségünkhöz, amelyet alább, változtatás nélkül közlünk:

A Budapest Airport az utasok visszajelzéseinek folyamatos monitorozása mellett rendszeresen ellenőrzi bérlői tevékenységét is, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy az utazók magas minőségű, utasbarát szolgáltatásokkal találkozzanak a repülőtéren. A cikkben említett problémára áprilisban derült fény, ekkor a Budapest Airport azonnal felvette a kapcsolatot az érintett üzlethelyiség repülőtér-üzemeltetőtől független bérlőjével. A bérlő nem sokkal ezt követően a korábban forgalmazott terméket egy másik telekommunikációs szolgáltató SIM-kártyájára cserélte, amit készpénzzel nem, csak bankkártyával lehet megvásárolni, így már banki árfolyamon történik a váltás a különböző valuták között

- írták.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Itt a szezon nagy kérdése: hová és miből mennek nyaralni idén nyáron a magyarok?

Nő a magyarok reálkeresete, több az elkölthető pénzük, de nagy kérdés, hogy mindez lecsapódik-e majd a turizmusban. Habár kifejezetten jó szezonra készül az ágazat, a szezon vége még messze van. Most futó turisztikai kérdőívünkben az utazási szokásaikról kérdezzük az olvasóinkat: mennek-e nyaralni idén, ha igen, hová és mennyi pénzt szánnak rá. Ha van 5 perced, és segítenéd a munkánkat, töltsd ki a Pénzcentrum Nagy Utazáskutatását. Köszönjük!

Címlapkép: Lehotka László, MTI/MTVA

Címkék:
utazás, Budapest, repülőtér, budapest airport, lehúzás, liszt ferenc repülőtér, airport,