Óriási fejlesztés jön a budapesti metróban: rengeteg utas életét könnyítik meg, ez már kellett

MTI2024. június 27. 20:03

A Telekom 2024 végéig tervezett budapesti metróhálózat-modernizációs programján belül elindítja az 5G hálózatot az összes metróvonalon. Az első lépésként július 1-jétől a kisföldalatti vonalán élesíti az 5G szolgáltatást, amelyet kizárólag 5G-képes készülékkel és mobilinternet-szolgáltatással rendelkező ügyfelek vehetnek igénybe.

A Magyar Telekom folytatja hálózatmodernizációs programját, melynek célja a szolgáltatásminőség javítása és a kapacitásnövelés, figyelembe véve az ügyfelek növekvő adat- és hangforgalmi igényeit. A metróhálózatok lefedésével tovább bővíti az 5G elérhetőségét, hogy minél több ügyfél számára biztosítsa ezt az újgenerációs élményt. 2024. július 1-jétől a kisföldalattin elérhetővé válik az 5G szolgáltatás, további metróvonalakon pedig az év végéig tervezik az 5G hálózat bekapcsolását.

A metróvonalak lefedése technikailag kihívást jelentő folyamat, mivel részben földalatti szerelést, részben korlátozott hozzáférést igényel, mivel a munkálatokat általában üzemidőn kívül, gyakran éjszakánként végezzük.

"A Telekom az 5G hálózat metrólefedettségével újabb lépést tesz az ügyfelek növekvő adatforgalmi igényeinek kielégítésére. Július 1-jétől a kisföldalatti utazóközönség számára elérhető lesz az 5G, és még idén az M2, M3 és M4 vonalakon is aktiváljuk ezt a szolgáltatást" - hangsúlyozta Dr. Taszner István, a Magyar Telekom Mobile Access Tribe Leadje.

Budapest digitális infrastruktúrájának fejlesztése a Telekom és a BKV közös együttműködésében valósult meg. "A BKV elkötelezett az innovatív technológiák bevezetése mellett. Társaságunk szívesen vesz részt olyan projektekben, amelyek hosszú távú értéket képviselnek és kényelmesebbé teszik az utazást. Úgy véljük, hogy az új technológiák alapvető szerepet játszanak a fenntartható fejlődés elősegítésében" - tette hozzá Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Telekom szeptember 15-ig mobilinternet-szolgáltatással és 5G-képes készülékkel elérhetővé teszi az 5G hálózatát ügyfeleinek, akik a www.telekom.hu/5G oldalon található részletek alapján aktiválhatják a szolgáltatást. Fontos, hogy az 5G hálózat használatához megfelelő díjcsomag és 5G-képes készülék szükséges, amelyről bővebb információ a Telekom weboldalán található.

Címkék:
utazás, bkv, mobilinternet, mobilszolgáltató, telekom, szolgáltató, szolgáltatás, hálózat, kisföldalatti, július, 5g technológia,