7+1 hazai strand, ami talán jobb is, mint a Balaton: van, ahol belépőt sem szednek, nincsenek tömegek

Pénzcentrum2024. június 27. 16:00

Számos ok szól amellett, hogy a belföldi turisták kipróbálják Magyarország kevésbé frekventált helyein található, vidéki strandjait is. A Balatonon túl is van élet, ezen összeállításunkban szereplő helyszínek mellett pedig számos érv szól - a változatos természeti környezet és legkülönfélébb kulturális lehetőség ezek közül csak néhány. Ráadásul ezekkel az alternatívákkal az utazás és a szállás költségeit is beleszámítva, komoly tízezreket spórolhat az utazó.

Ahogy beköszönt a nyár, sokan keresik az ideális strandolási helyszíneket. A Balaton népszerűsége vitathatatlan, ám nem feltétlenül a leggazdaságosabb megoldás, ráadásul a rutinos belföldi utazók már jól ismerik Magyarországnak viszont számos más vidéki helyszíne is kitűnő strandolási lehetőségeket kínál.

A Pénzcentrum ebben az összeállításban nyolc olyan strandhelyszínt szedett össze, amelyek talán olcsóbbak és kevésbé zsúfoltak, ám a Balatonhoz hasonló, vagy talán még annál is jobb élményt nyújtanak.

1. Arlói-tó

Borsod Abaúj Zemplén megye egyik gyöngyszeme az Arlói-tó, amely a Suvadás ligetben található. A földcsuszamlás révén keletkezett tó Európában ritkaságnak számít. Nyugodt, csendes környezetben várja a látogatókat kempinggel és stranddal. A festői óbükki tájat sokan kis-erdélynek nevezik, nem véletlenül. A táj, és maga a tó is megszólalásig hasonlít az erdélyi panorámára.

2. Sóstógyógyfürdő, Nyíregyháza

A Sóstói tó déli partján helyezkedik el a Nyíregyházi Tófürdő, amely 2000 m²-es parkosított területen helyezkedik el. Külön érdekesség, hogy a látogatók akár kisvasúttal is megközelíthetik a gyönyörű helyszínt.  A gyerekek számára csúszda és vízi gomba is rendelkezésre áll, emellett bónusz, hogy a tavon csónakázni is lehet, ami nagyszerű családi program. A belépőjegy nem olcsó, ám a szomszédos állatparkba a kisgyermekeknek 300, a skanzenbe pedig ingyenes a belépés

3. Fényes Strandfürdő - Tata

Tatán, a vizek városában található ez a strand, ahol állandó úszómesteri felügyelet biztosítja a gyermekek biztonságot. A forrástó mellett a tó környékén sportolási és egyéb kikapcsolódási lehetőségek várják a vendégeket. A strandolást kiválóan össze lehet kötni egy kirándulással a helyi tanösvényen, ahová a belépőt szintén a strandon lehet megvásárolni. A fürdőbe a felnőtteknek szóló jegy 3000, a diák és a nyugdíjas belépő 2000 Ft.

4. Pázsit-tó

A Szentendrei-szigeten megbúvó Pázsit-tó eldugott és csendes helyszínt kínál a strandolni vágyóknak. A strand területe rendezett, a víz pedig kristálytiszta. A felnőtteknek focizni és röplabdázni is van lehetősége, a legkisebbeket játszótér várja. A belépőjegy ára kedvező, már 1000 Ft körüli áron megvásárolható, ráadásul diákkedvezmények is vannak. A helyi vendéglőben olcsó a sör, és már 2000 Ft-ért lehet vásárolni egy kétfogásos menüt.

5. Orfű

Orfű egy kis falucska Baranyában, amely híres a mesterséges tavairól. A nyári szezonban naponta több ezer látogató érkezik ide, így nem feltétlenül ez a legmeghittebb helyszín kiscsaládosoknak. Baráti társaságok azonban okos időpontválasztással összeköthetik a strandolást az orfűi fesztivállal, a környék pedig remek kirándulólehetőségeket is kínál. A csónakázási lehetőségek ezen a helyszínen is adottak.

6. Szálkai-tó

Pécs és Szekszárd közelében, Szálka mellett található a Szálkai-tó, amelyet a terület leghosszabb völgyének elzárásával hoztak létre. A tavat dombok, völgyek és erdők veszik körül, tökéletes helyszínt kínálva a természet szerelmeseinek. A környék remek borairól is híres, augusztusban pedig rendszeresen egy amatőr triatlonversenynek ad otthont.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

7. Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, Aqua Centrum

A Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő kapui már több mint 20 állnak nyitva a látogatók előtt. A park területén számos medence található, köztük több gyógyvizes is. Nyáron csúszdapark is rendelkezésére áll az önfeledt szórakozásra vágyó gyermekeknek (és felnőtteknek), ráadásul a strandfürdő SZÉP Kártyát is elfogad.

8. Szelidi-tó

A Szelidi-tó a Kiskunság legkedveltebb kiránduló- és üdülőhelye – tavasztól őszig egészen biztosan.

A tó homokos strandja, szállodája, kempingjei, magánüdülői, vendéglői, szabadtéri színpada nyugodt kikapcsolódást és mozgalmasabb szórakozást is kínálnak az idelátogató vendégeknek.
Szelidi-tó 5 km hosszú, 150-200 m széles, 3-4 m mély, vízfelülete megközelítőleg 80 ha., ezzel hazánk ötödik legnagyobb tava. A tó déli partján nyugalomba jutott futóhomok területein kellemes strandok kerületek kialakításra.

Itt a szezon nagy kérdése: hová és miből mennek nyaralni idén nyáron a magyarok?

Nő a magyarok reálkeresete, több az elkölthető pénzük, de nagy kérdés, hogy mindez lecsapódik-e majd a turizmusban. Habár kifejezetten jó szezonra készül az ágazat, a szezon vége még messze van. Most futó turisztikai kérdőívünkben az utazási szokásaikról kérdezzük az olvasóinkat: mennek-e nyaralni idén, ha igen, hová és mennyi pénzt szánnak rá. Ha van 5 perced, és segítenéd a munkánkat, töltsd ki a Pénzcentrum Nagy Utazáskutatását. Köszönjük!

 

Címkék:
utazás, nyaralás, strand, fürdő, belföld, fürdőzés, aquapark, strandbelépő,