Módosult a vihar-riasztás: durva égszakadás csaphat le ebben az 5 megyében, készülni kell

Pénzcentrum2024. június 25. 15:14

Zivatarrendszer vonul át az országon délről észak felé. Helyenként felhőszakadás előfordulhat. Szerdára több megyében is másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

Kedden este erőteljes lesz a felhőképződés, a kialakuló zivataros rendszer délről észak felé átvonul hazánk felett. Helyenként felhőszakadás előfordulhat. Legkevésbé északkeleten várható csapadék. Erős, viharos széllökések csak zivatarok környezetében lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 21 fok között várható - derült ki a HungaroMet előrejelzéséből.

Szerdán az elvonuló zivatarrendszer mögött délelőtt a legtöbb helyen átmenetileg csökken a felhőzet és a csapadék esélye. A nyugati, délnyugati tájakon viszont több maradhat a felhő. Ugyanakkor délutántól ismét egyre többfelé valószínű záporok, zivatarok kialakulása felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kíséretében, melyek estére rendszerbe szerveződnek.

Helyenként heves zivatarok is előfordulhatnak! A déli, délkeleti szél a zivatarokat leszámítva legfeljebb élénk lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 33 fok között valószínű, nyugaton, délnyugaton az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékekkel. 

Hétfőn még csak elsőfokú viharveszélyt jeleztek előre szerdára, ám most másodfokú riasztást adtak ki a középső és a délnyugati országrészre is zivatarok miatt, a többi megyében pedig elsőfokú figyelmeztetés van érvényben szerdára.

Felhőszakadás miatt pedig ugyanezekre a megyékre van érvényben másodfokú figyelmeztetés, a többiben (Szabolcson kívül) elsőfokú veszélyjelzés van érvényben.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Csütörtökön erőteljes gomolyfelhő-képződésre és fátyolfelhőkre számíthatunk. Többfelé kialakulnak záporok, zivatarok, helyenként felhőszakadás, jégeső is lehet. A keleti, délkeleti szél megélénkül, zivatarban megerősödhet vagy viharossá is fokozódhat. A hőmérséklet hajnalban 14, 20, délután 24, 31 fok között várható. 

Itt a szezon nagy kérdése: hová és miből mennek nyaralni idén nyáron a magyarok?

Nő a magyarok reálkeresete, több az elkölthető pénzük, de nagy kérdés, hogy mindez lecsapódik-e majd a turizmusban. Habár kifejezetten jó szezonra készül az ágazat, a szezon vége még messze van. Most futó turisztikai kérdőívünkben az utazási szokásaikról kérdezzük az olvasóinkat: mennek-e nyaralni idén, ha igen, hová és mennyi pénzt szánnak rá. Ha van 5 perced, és segítenéd a munkánkat, töltsd ki a Pénzcentrum Nagy Utazáskutatását. Köszönjük!

 

Címkék:
utazás, hőmérséklet, zivatar, felhőszakadás, figyelmeztetés, előrejelzés, időjárás előrejelzés, zivatarok, hungaromet,