Szörnyű tragédia: belefulladt egy férfi a Balatonba, egy másik embert akart megmenteni

Pénzcentrum2024. június 24. 12:26

Belefulladt egy férfi a Balatonba hétvégén. Úgy tudják, egy matracon fekvő nő után ment, akit a hullámok elsodortak.

Belefulladt a Balaton vizébe egy a férfi: egy matracon fekvő nő után ment, akit a hullámok elsodortak. Közben történt a tragédia - írja a veol.hu. 

Batta Zsolt Iván rendőr-főhadnagy, a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt közölte a lappal, hogy a tragédia körülményeit vizsgálják. 

Rengeteg a fulladásos eset

Világszerte több mint 274 ezer ember halálát okozta vízbefulladás, elmerülés az utolsó friss adatok szerint. Magyarországon 104 ilyen eset történt az utolsó friss adatok szerint. Az utóbbi négy évtizedben a világon és hazánkban is csökkent az ilyen esetek száma, melyeket az utóbbi 5 évet meghatározó pandémia is jelentősen visszavetett. A kockázatok azonban ugyanúgy fennállnak, erre hívja fel a figyelmet minden évben a meteorológiai szolgálat, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és sok más szervezet. Mutatjuk, mi áll leggyakrabban a tragédiák hátterében, mire érdemes figyelni, milyen alapvető szabályokat érdemes betartani 2024 nyarán is a vízpartokon:

Címkék:
Balaton, férfi, tragédia, rendőr,