Reptéri incinens a skót-magyar napján: ez történt valójában a Stuttgartba tartó járaton

Pénzcentrum2024. június 24. 07:15

Tegnap délután, a meccs napján egy magyar szurkolókkal teli gép egészen biztosan nem érkezett meg Stuttgartba a Skócia-MAgyarország labdarúgó mérkőzés kezdetére.

Mint arról a Pénzcentrum is beszámolt, tegnap délután, a meccs napján egy magyar szurkolókkal teli gép egészen biztosan nem érkezett meg Stuttgartba a mérkőzés kezdetére, ahol este kilenckor kezdődött a magyar labdarúgó-válogatott sorsdöntő meccse Skócia ellen.

A stuttgarti járat végül 20:35-kor szállt fel Budapestről, összesen 52 fő nem utazott el. A Budapest Airport az alábbi közleményt küldte tegnap este:

A Eurowings légitársaság Stuttgartból induló járata a mai napon közel 3 órás késéssel, 18:21-kor érkezett meg a budapesti repülőtérre. A földi kiszolgáló vállalat a gépet a protokoll szerint felkészítette a visszaútra, és az utasokat beszállította. A beszállítás után derült ki, hogy a résidő miatt a járat nem tud 18:55-kor elindulni, hanem 20:22-kor fog felszállni. Mivel a gépen szurkolók is utaztak a ma esti EURO2024 futballmeccsre, így számukra nyilvánvalóvá vált, hogy nem fognak Stuttgartba érni a mérkőzés kezdetéig, így inkább úgy döntöttek, hogy leszállnak a gépről és elállnak az utazástól. Az ő poggyászaikat a gépből a földi kiszolgáló vállalat kiszedte, az utasok azt a gépnél felvehették, és a terminált a csomagokkal együtt elhagyták. A szurkolók leszállása előtt a gépre egy renitens utas viselkedése miatt rendőrt hívott a személyzet, a rendőri intézkedés után ő a gépen maradt.

Mint írták, az utasok folyamatosan kaptak tájékoztatást, hiszen a járat indulási információi a terminálon mindvégig elérhetők voltak a járatinformációs kijelzőkön. A további várható késést már a pilóta közölte az utasokkal beszállítást követően a gépen.

Címkék:
magyar, meccs, járat, skócia,