Kiadták a vörös kódot: pokoli, ami Magyarországra vár, simán megdőlhet a melegrekord

Pénzcentrum2024. június 19. 07:42

Szerdán a melegrekord is veszélybe kerülhet. A Dél-Alföldön végig 35 fok körüli csúcsérték lesz a jellemző - derült ki a HungaroMet előrejelzéséből. Az országos tisztifőorvos a legmagasabb fokú hőségriasztás rendelte szerda 0 óra és szombat éjfél között.

Emelkedik a hőmérséklet, szerdán a melegrekord is veszélybe kerülhet. A további melegedést egy súroló hidegfront akasztja meg, ami miatt északon, északkeleten 30 fok alá süllyed vissza a maximum. Ugyanakkor a Dél-Alföldön végig 35 fok körüli csúcsérték lesz a jellemző - derült ki a HungaroMet előrejelzéséből.

A meteorolőgiai szolgálat szerda reggel a Facebookon azt írta, tegnaphoz képest pár fokkal még melegebb lesz, a csúcshőmérséklet 32, 37 fok között alakul. A Dél-Alföldön lesz a legmelegebb, északkeleten és az Alpokalján a "leghidegebb". Megélénkül, főként a Dunántúlon meg is erősödik a délnyugati szél.

A meleg miatt figyeljünk a folyadékpótlásra, a magas UV-sugárzás miatt a fényvédelemre!

- húzták alá.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
Loading...

Az országos tisztifőorvos a legmagasabb fokú hőségriasztás rendelte szerda 0 óra és szombat éjfél között. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ a következő óvintézkedésekre hívja fel a figyelmet:

  • A hőség különösen veszélyezteti a kisgyermekeket, időseket, várandósokat, és szív- és érrendszeri betegeket. Fogyasszanak több folyadékot, különösen vizet. A déli órákban ne tartózkodjanak a tűző napon, használjanak napvédő krémet, sapkát vagy kalapot.
  • Autóval közlekedők legyenek óvatosak, ne hagyjanak gyermeket vagy háziállatot parkoló autóban. Ha bárki autóban hagyott gyermeket vagy háziállatot lát, azonnal hívják a 112-es segélyhívót.
  • Vízparton tartózkodók hűtsék le magukat vízbe ugrás előtt.
  • Szabadtéri tüzek megelőzése érdekében erdőben csak kijelölt tűzrakóhelyen gyújtsanak tüzet, és csak akkor, ha nincs tűzgyújtási tilalom.
  • Kerüljék a kerti zöldhulladék égetését és ne hagyják felügyelet nélkül a grillezést vagy bográcsozást.
    Tartózkodjanak árnyékban, légkondicionált helyiségben, és kerüljék a megterhelő fizikai munkát a legmelegebb órákban.

Címlapkép: Mónus Márton, MTI/MTVA

Címkék:
utazás, időjárás, hőség, veszély, melegrekord, hőségriadó, hungaromet,