Szerda reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2024. május 29.)

Pénzcentrum2024. május 29. 07:45

Nem szeretnél lemaradni a hírekről, akciókról? Nem tudod követni az időjárásváltozást? Olvass el mindent egy helyen a Pénzcentrumon! Mutatjuk azokat az aktualitásokat, amelyekről érdemes tudni a mai napon. 2024. május 29., szerda.

Névnap

Magdolna

Friss hírek

Deviza árfolyam

EUR: 384.63 Ft
CHF: 388.61 Ft
GBP: 452.21 Ft
USD: 354.62 Ft

Befektetés, tőzsde

OTP: 17520 Ft
MOL: 2790 Ft
RICHTER: 9285 Ft

Országos középtávú előrejelzés

2024.05.30: Az erőteljes gomolyfelhő-képződés és a fátyolfelhők mellett általában sok napsütés várható. Főleg az északi harmadban és a nyugati, délnyugati tájakon alakulhat ki szórványosan záporeső, zivatar. Erős vagy viharos széllökések csupán zivatar térségében lehetnek. Hajnalban általában 10, 16 fok valószínű, de a hidegre hajlamos helyeken 7, 9 fokig is lehűlhet a levegő. A csúcsérték többnyire 25 és 30 fok között alakul, de a nyugati megyékben ennél kissé hűvösebb lehet.

2024.05.31: Nagyrészt közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, de több-kevesebb napsütés is valószínű. Több helyen, akár több alkalommal is előfordulhat zápor, zivatar néhol felhőszakadással kísérve. Erős vagy viharos széllökések csak zivatar környékén fordulhatnak elő. A minimum 10, 16, a maximum 21 és 30 fok között alakul, északon, északnyugaton mérhetik az alacsonyabb, délkeleten a magasabb hőmérsékletet.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Budapesti légszennyezettségi előrejelzés

Alapvetően kedvezően alakul a levegőminőség, azonban a délutáni, esti órákban a fotokémiai légszennyező anyagok (ózon, majd nitrogén-dioxid) koncentrációja kissé megemelkedhet. (2024.05.29. szerda éjfélig)

Orvosmeteorológiai előrejelzés

Kedden már hideg fronthatás várható, így legáltalánosabb panaszként fejfájás, erősödő migrén jelentkezhet az erre érzékenyeknél. (2024.05.28)

Akciók

Ugye te is szívesebben vásárolsz be akciósan friss csirkemellből, idényzöldségekből, tojásból, tejből? Szeretnéd tudni, melyik boltban kapod meg féláron a sertéskarajt? Lapozz bele a Pénzcentrumon a Spar, Interspar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a Diego akciós újságjaiba! Ha nem szeretnél lemaradni az akciókról, kattints!

Címkék:
árfolyam, időjárás, hírek, pénzügyek, gazdaság, tőzsde, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia, bux, névnap,