Kész, vége, itt a belügyminiszter bejelentése: júniustól lezárja a határokat

Pénzcentrum2024. május 28. 14:04

Már javában folynak a biztonsági előkészületek a nem egészen három hét múlva induló németországi labdarúgó Európa-bajnokságra. Az ország keleti, mind a nyugati határain zárlattal felérő rendkívül szigorú ellenőrzés jön.

"Június elsejétől teljen egészében lezárom a határokat" – jelentette ki a német belügyminiszter, hozzátéve, hogy az intézkedés érinti a nyugati határokat is. Nancy Faese azt is elmonmdta, hogy a lengyel, a cseh, az ausztriai és a svájci határokon már szórványos ellenőrzéseket vezettek be. 

Az intézkedés célja az erőszakos bűnözők esetleges bejutásának megakadályozása, a rendkívül szigorú határellenőrzés ugyanakkor az Eb-re látogató külföldiek védelmét is szolgálja - írja az Infostart. 

Ilyen szigorú határellenőrzésre volt példa korábban, a 2006-o labdarúgó-világbajnokság idején is. 

Te mit gondolsz a saját márkás termékekről?

A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. Köszönjük!

Címkék:
németország, június, eb, német, intézkedés,