Most közölte a HungaroMet: újabb durva esőzés ront ránk, mindent elmos a vízözön

Pénzcentrum2024. május 23. 19:44

Zivatar és felhőszakadás miatt adtak ki riasztást csütörtök délután – leginkább északkeleten és délnyugaton várható eső, de az ország középső részén, így a fővárosban is várhatóan leszakad az ég.

Az esti órákban az északkeleti, keleti harmadban, negyedben, valamint a Dunántúl délnyugati, nyugati tájain csökken a zivatarok számossága, ugyanakkor ezzel egy időben az éjszaka folyamán az ország többi részén egyre nagyobb számban alakulhatnak ki konvektív gócok dörgéssel, villámlással – olvasható a HungaroMeten.

Pénteken a zivatarokat is okozó csapadékzóna fokozatosan északkelet felé helyeződik át, mögötte a nap második felében újabb hullámban jelenhetnek meg záporok, zivatarok, legkisebb eséllyel a délnyugati, nyugati vidékeken.

A zivatarokat elsősorban felhőszakadás kísérheti (>25-30; kifejezetten intenzív, lassan mozgó zivatargócokból akár >45-50 mm is összegyűlhet), de környezetükben néhol erős, viharos (55-75 km/h) széllökés, illetve kevés helyen jégeső (jellemzően 1 cm alatti átmérővel) előfordulhat. Pénteken elsősorban az északkeleti határ közelében hevesebb zivatar kialakulására is számottevő esély nyílik 80 km/h-t meghaladó szélrohamok, és nagyobb méretű (>2 cm) jég kíséretében.

Te mit gondolsz a saját márkás termékekről?

A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. Köszönjük!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék:
riasztás, időjárás, zivatar, zápor, villám, időjárás előrejelzés, met.hu, vihar riasztás,